Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sokak Hayvanları İçin Yeni Talimat

AK Parti’de, “sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesi” kapsamında gündeme gelen “uyutma”ya alternatif çözüm arayışı öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak hayvanları meselesinin bu öneri çerçevesinde yeniden çalışılması talimatını verdiği öğrenildi.

Milliyet’te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında hafta başında yapılan AK Parti MYK toplantısında, “sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesi” görüşüldü.

Bazı MYK üyelerinin “uyutma” yöntemine itiraz ettiği ve bunun yerine “yakala-kısırlaştır-tut-sahiplendir” modelini önerdiği toplantıda belediyelere “hayvanların cins, tür ve mevcut hallerine göre barınak kurma” zorunluluğu getirilmesi, görevini yapmayan belediyeler ve sorumlularının para cezasından hapis cezasına kadar ağır yaptırımlara tabi tutulması, hayvanı sokağa bırakan ya da üretip vahşileştirenlere ağır cezalar getirilmesi gibi alternatifler masaya yatırıldı.

Sağlıklı ve uysal hayvanların sahiplendirilmesi, saldırgan cinslerin ise sahiplendirilmesi yerine uzun süreli barınaklara alınması tartışıldı.

“Uyutma” alternatifine başından beri mesafeli durduğu belirtilen Erdoğan’ın, sokak hayvanları meselesinin MYK’da gündeme gelen “yakala-kısırlaştır-tut-sahiplendir” önerisi çerçevesinde yeniden çalışılması ve bunun belediyelere maliyet etki analizinin çıkarılması talimatını verdiği öğrenildi.

MEB LGS Sonuçlarını Açıkladı: LGS Sonuç Sorgulama Nasıl Yapılır? LGS Sonuçları Açıklandı Sıra Tercihlerde
Sokak Hayvanlarının Uyutulması Hakkında AK Parti’den Yeni Açıklama: Hangi Hayvanlar Uyutulacak?

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu: Suriyelilere Yönelik Provokatif Olaylarda 474 Gözaltı Yapıldı
Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Annesi Denizde Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Görevinden İstifa Etti
YORUMLAR
28.06.2024

ya var olan kanunu uygulayınca belediyeler ortada sorun kalmıyor zaten. 1-belediyelere kanunu uygulama yaptırımı 2-barınak koşulları iyileştirilsin 3-fakültelerle kırsal ve köyleri de kapsayacak kısırlaştırma projeleri geliştirilsin 4-hayvan satışı ve üretimi tamamen yasaklansın ve büyük cezası olsun. Bu kadar bitti. 5 seneye hiçbir sorunumuz kalmayacak. hem insani hem de en ergonomik yöntem bu işte

28.06.2024

Uyutmak zaten çözüm değil ki. Boşu boşuna binlerce hayvanın canını alacaklar. Uyutarak bu meselenin biteceğini düşünen aptaldır.

28.06.2024

Barınaklarda sıkışıklık ve açlıktan hayvanlar birbirini parçalıyor diye haberler çıkmadı mı? Nasıl olacak şimdi bu plandaki "TUT" maddesi? Yeterli maddi bütçe ayrılacak mı?

28.06.2024

ya tutcakları yok zaten. dağa taşa mechule bırakacaklar, kafalarına kürekle vurup öldürecekler, çöp kamyonunda presleyip öldürecekler, aç bırakacaklar, zehirleyecekler. şu ana kadar yaptıklarını daha büyük ölçekle yapacak bu belediyeler.

28.06.2024

Bizim vergilerimizşn nereye akıtılacağını neden vatandaş seçemiyor? Benden aldıkları Bütün vergileri sokak hayvanlara yatırsınlar!!!! Ben istemiyorum sarayı beslemeyi veya milletvekillerinin karnını doyurmayı!!!

TÜM YORUMLARI OKU (13)