Onedio Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Le Point Dergisi Yayın Direktörü ve Yazarı Hakkında Suç Duyurusu

Kapak Görseli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisinin yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 11 sayfalık dilekçe verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 11 sayfalık dilekçe verdi. Görseli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla Fransız Le Point dergisine tepki göstermişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Suç duyurusu dilekçesinde, derginin 24 Ekim'deki sayısının kapağında Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edildiği belirtildi.

Şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği belirtilen dilekçede, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülecek soruşturma ve kovuşturmalarda Türk adli makamlarının hukuken yetkili ve görevli olduğu ifade edildi.

Ayrıca dilekçede, şüphelilerin kullandığı ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı vurgulandı.

Etienne Gernelle ve Romain Gubert'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak yazdıkları yazıyla Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı vurgulandı ve haklarında kamu davası açılması talebinde bulunuldu.

Popüler İçerikler

Tarihçi Murat Bardakçı: “Atatürk’ün ‘Benim Bir Dinim Yok’ Diye Bir Sözü Var”
Tarihçi Murat Bardakçı: “Atatürk’ün ‘Benim Bir Dinim Yok’ Diye Bir Sözü Var”
Usta Sanatçı Şener Şen Oyunculuğu Bıraktığını Açıkladı!
Usta Sanatçı Şener Şen Oyunculuğu Bıraktığını Açıkladı!
Kara Para Aklama Suçundan Yargılanan Engin Polat'tan Ahlak Dersi
Kara Para Aklama Suçundan Yargılanan Engin Polat'tan Ahlak Dersi
YORUMLAR
25.10.2019

Hıım evet, sevgili Erdoğan'ın onuru, şerefi ve saygınlığı ayaklar altına alınmış.. hadi üzülelim.

25.10.2019

Türkiye'deki Tayyip Erdoğan'a hakaret yasası Fransa'daki dergiyi nasıl bağlıyor? Hadi olay mahkemeye intikal etti diyelim. Tayyip Erdoğan'ın geçmişteki söylemlerini, dergi kendi lehine kullanır. Arada bir zaman çizelgesi olma durumunu İbrahim Kalın attığı twit ile silmiş. Çelik gibi ideolojin olacağı yere hamur gibi omurgan olursa, seni satın aldığın bir medya ordusunun güttüğü eğitilemez kitleler ayakta tutar anca.

Dış politikada ülkenin itibarını da sıfırladığınız için bu saatten sonra isteyen istediği gibi konuşur. Sende hakkını ya da kendini savunamazsın. Ne ekersen onu biçersin.

TÜM YORUMLARI OKU (13)