Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı: 'Onların iPhone'u Varsa, Kendi Ülkemizde Vestel Var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SETA tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eskiden bu işler, daha sofistike, daha örtülü, daha dolaylı yollardan yapılıyordu. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar' dedi. 

'Bugün ülkemiz her bakımdan dünyadaki en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir' diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

'Türkiye ismini kapatıp ekonomik verilerimizi, yerli yabancı, dost düşman kime gösterirseniz gösterin bir gariplik olduğunu fark edecektir. Dünyanın toplamda 17'nci, satın alma paritesine göre 13'üncü büyük ekonomisi olmamızın bu derece büyük bir husumete yol açması akla ve mantığa uygun değildir.'

"Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var" 📹

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti: 

'Bunlar sahada bize istediklerini yaptıramayınca tıpkı diploması gibi, tıpkı askeri güç gibi, tıpkı sosyal ve siyasi istikrarsızlık gibi ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaktan çekinmiyorlar.

Yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti vardır ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesiz.

Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz, depoları kilitlemenin anlamı yok.'

Erdoğan, 'Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini üretip dışarı satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var.'

📈 Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte sert yükselen Vestel Elektronik hisse senetlerinde günlük yükseliş yüzde 7'yi aştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

📌 #Boykot sosyal medyanın gündeminde

Ayrıca bakınız 👇

İki Büyük Şirket Sosyal Medyadan Duyurdu: THY ve Türk Telekom ABD'li Kuruluşlara Reklam Vermeyecek

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
14.08.2018

Vestel ve Iphone kıyaslamış.Ben hayatımda vestel kadar leş telefon üreticisi görmedim.Aklı olan almaz zaten.Dün Trump uçak anlaşmasını durdurdu,bugün bu çıkıp milletin gazı almak için telefon boykot ediyor.Resmen akıl tutulması yaşıyorlar.Sizin yapacağınız şey sadece,EYYYYY! diye başlayan cümleler kurmak ve boykot etmek.İsraili boykot etmek için cola alıp yola döken kitlenin seçtiği insanlardan daha azı beklenemezdi zaten.

Pasif Kullanıcı
14.08.2018

16 sene boyunca kendi teknolojimizi uretseydik ve amerikan markalarina boykot uygulasaydik simdi kendi vatandasimiz yabanci marka yerine yerli marka satin alirdi. Adam cikmis iphone almayin Vestel Venus satin alin diyor. Bazi salaklarda Venusun yerli oldugunu saniyor. Cihazin icindeki hardwaredan tut isletim sistemine kadar hepsi yabancilar tarafindan yapilip Turkiyede uretiliyor bunada biz urettik diyorlar not: Dolar dusecekse gidin Vestel Venus satin alin ben bu gemide yokum

Pasif Kullanıcı
14.08.2018

Hmm, Sony'nin lensini kullanan iPhone da Amerika malı değil o zaman öyle mi? Amerikan işlemcisini kullanan Samsung da Kore malı değil o zaman öyle mi?

14.08.2018

ya bizim ki tavşan dağa küsmüş meselesi değil mi

TÜM YORUMLARI OKU (211)