Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Amerikalı Haberciye Tepki: “Sözümü Kesme”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PBS kanalında katılığı programda Amerikalı sunucu Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili soru sordu.

"Eski gazeteci Sedef Kabaş, tweetleriyle size hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı; aktivist Osman Kavala, nisan ayında müebbet hapis cezası aldı; muhalif siyasetçi Selahattin Demirtaş, 2016'dan beri cezaevinde. Sizi eleştirenler; bu kadar insanın tutuklanmasının onların susturulmasını istediğiniz, size tehdit yarattığını düşündüğünüz algısını yarattığını söylüyor. Bu insanların size tehdit oluşturduğunu düşünüyor musunuz?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise soru üzerine Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak; "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü." ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş’ın terörist olduğunu ve 200’den fazla kişinin ölümüne yol açtığını, bu nedenle yargının bir karar verdiğini belirten Erdoğan, program sunucusunun sözünü kesmesinin ardından, “Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın” dedi.

İşte yaşananlar 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk'a "Eşin Nerede?" Diye Sorması Sosyal Medyanın Gündeminde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk'ın Oğluna Futbol Topu Hediye Ettiği Anlar Gündem Oldu

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
Doğukan Güngör, "Kızılcık Şerbeti Bitsin" İddialarına Son Noktayı Koydu!
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
19.09.2023

“Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın” yargı bağımsız olsaydı dediğin doğru, birde sen öyle diyince daha bir kıllanıyoruz mk.

19.09.2023

Türkiye'de bu soruyu sorabilecek babayiğit gazeteci bir elin parmaklarını geçmez. Onları da karşısına çıkarmazlar zaten🙂

19.09.2023

Aşk olsun kral abdulkadir selvi Ahmet Hakan gibi baba yiğit gazetecilerden haberin yok galiba mesela çoğu oturum da onlar soru sormaz erdoğan onlara soru sorar sonra program biter öyle de baba yiğit gazeteciler yani 🤔🙄😁😂

19.09.2023

Üsluba bak 😒 Nasıl müdahale edilir onu bile bilmiyor, kenar mahalle ağzıyla söylüyor. Can çıkar huy çıkmaz 😏

19.09.2023

bos yapma lan

TÜM YORUMLARI OKU (79)