Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklayacak! Başörtüsü Teklifi Meclis'e Geliyor

AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini bugün Meclis'e sunmaya hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla başlayan süreçte oklar bir anda LGBTİ'ye döndü

CHP, kamuda başörtüsü serbestliği ile ilgili geçen ay Meclis'e bir kanun teklifi vermişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu teklif öncesi yaptığı konuşmada amaçlarının 'kadınların giyim kuşamını, siyasetin tekelinden çıkartmak' olduğunu söylemiş ve AK Parti ve MHP'ye meydan okumuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun anayasa değişikliği ile ele alınması gerektiğini söylemiş ve ardından LGBTİ+ bireyleri de işin içine alarak bir dizi açıklamada bulunmuştu.

"Din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek.

Teklif, Pazartesi günü AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile bir araya gelecek. Ardından da teklif konusunda muhalefet partileriyle de istişareler yapılacak. Teklif, anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. 

Buna göre 'din ve vicdan hürriyetini' düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek. Erdoğan, düzenleme ile 'hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını' söylemişti. Öte yandan Anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına 'kadın ve erkek' ifadelelerinin eklenmesi öngörülüyor. Teklifin ayrıntılarını, Erdoğan AK Parti grup toplantısında açıklayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Anayasa Değişikliği Öncesi Erdoğan'ın Hedefinde LGBTİ Var: "Bu Müslüman Toplumu Birilerine Yedirmeyeceğiz"
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Başörtüsü’ Mesajı: 'Bu Hakkı Yasal Güvenceye Alacağız'
CHP, Başörtüsü Teklifini Meclis Başkanlığı'na Sundu
Anket: 10 Kişiden 9'una Göre 'Başörtüsü' Diye Bir Sorun Yok

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
02.11.2022

Bunuda çözdünüz mü ülkede başka sıkıntı kalmayacak.

02.11.2022

Yok arkadaş bu şahıs ne diye tamamen kapanmış yarayı deşiyor yıllarca bunun ekmeğini yemiş zaten karşı taraf ha desen zaten mağduruza bağlıyor. Git halkın ekonomide nasıl ezildiğini, kiraları gençlerin işsizlik çemberinde kıvrandığını ,köşe başı açılan işsizliği ört pas etmek adına merdiven altı üniversiteleri kalitesizleşen eğitimi anlat. Liyakatsizliği ve bunlar için yapılacak icraatlerini anlat. Halk çözüm bekliyor. Ekonomik yaptırımları kazanımların arasındaki uçurumun nasıl kapanacağını. Gelen göçmenlerin nasıl geri gönderilebileceğini. Bu kadar malzemesi olup hala eski yarayı deşmek nedir. Tevekkeli şahsiyet senin neden aday olmanı istediğini anlıyoruz. 2. bir Gandi olacağım diye hırs mı yaptı ne oldu?

02.11.2022

Tabağı sıyırıyor

02.11.2022

Yakında baş örtüsü zorunlu hale gelmezse iyi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ