2020-2021 KYK Kredi ve Burs Miktarı Belli Oldu? KYK Bursu Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2020-2021 dönemi kredi ve burs miktarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla belli oldu. 2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan kredi ve burs miktarları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde... İşte yeni KYK burs ve kredi miktarı...

KYK Kredi ve Burs Miktarı Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan;  '2021 yılında öğrencilerimize kredi ve burs miktarını belirledik. 2021 yılında lisansta 650 lira, yükseklisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1950 liraya çıkarmış oluyoruz.' dedi.

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Taahhütname onayı için son tarih olan 11 Aralık tarihinin de geride kalmasının ardından gözler bursların yatacağı tarihe çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, taahhütnamesini onaylayan öğrencilere ekim ayını da kapsayacak şekilde geriye dönük toplu bir ödeme yapılacak. İlk ödeme ise ocak ayında yapılacak.

Daha sonra ise KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapacak. Buna göre, TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar için ödeme günü her ayın 6'sı olacak, kimlik numarasının son hanesi 2 olanlara ödemeler ayın 7'sinde, 4 olanlara ayın 8'inde, 6 olanlara ayın 9'unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10'unda yapılacak.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır? KYK Yurt Başvuru Şartları...
KYK'dan Öğrenim Kredisi Alan Üniversitelilerin Çok İyi Bildiği 15 Durum
KYK Yurtlarında Yaşadıkları Tuhaf Anılarını Paylaşarak Güldüren Takipçilerimiz

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi