Cumhur İttifakı’nda Mansur Yavaş Rahatsızlığı: Arayı Açmaya Devam Ediyor

Mansur Yavaş’ın, Altındağ’da seçim bürosu açılışında, “belediye meclisinde çoğunluğu sağlayacak kadar oy verin, hizmetlerimiz engellenmesin” sözlerinin karşılık bulması Cumhur İttifakı’nı iyice telaşlandırmış gibi.

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre; Cumhur İttifakı’nda siyasetin üst katlarının hareketlendiği bilgileri kulislere düşmeye başladı. Değerlendirme şu: “Mansur Yavaş’ın Cumhur İttifakı unsurlarıyla zayıflatılamayacağı artık net. O zaman farklı bir aktör devreye alınmalı.” Umut o ki, kendisini, “Atatürkçü, milliyetçi, ülkücü” olarak sunmaya çalışan partinin Ankara adayı devreye sokulursa Yavaş biraz zayıflatılabilir. Bu küçük partinin, kitle partilerinin dengeli davranmak zorunda olduğu “yabancılar” konusundaki bilinen karşıt tavrı da dikkate alındığında yapılacak kurgunun işe yaraması umuluyor.

Yavaş’a yönelen kitlenin Cumhur İttifakı’nın adayına oy vermesini sağlayacak dönüşümden umut kesilmiş durumda. O zaman Yavaş’a giden oyların bir kısmının küçük parti adayına, yani boşa yönelmesini sağlamak lazım.

Oylar boşa gidecek bile olsa Yavaş’ın bu yöntemle zayıflatılabileceği, oyunun düşürülebileceği düşünülüyor. Hesap tutarsa “oyları azalıyor” söylemi geliştirilecek ve toplum üzerinde bir psikolojik etki için kullanılabilecek.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Ankara Seçim Anketi! Mansur Yavaş ve Turgut Altınok Arasında Dikkat Çekici Fark

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
17.02.2024

puhahaha

Pasif Kullanıcı
17.02.2024

Partisinin çok fazla etkisinin olduğunu düşünmüyorum, karakteri sağlam, adam gibi adam olduğu için seviliyor ve sevilecek.

17.02.2024

Biri bir yerinden kaynak göstermeden haber uydurmuş, siz de bunu ilk haber olarak yayınlamışsınız. Sonra yok efendim iktidar şöyle de böyle, bırakın iktidarıda Allah kimseyi sizin elinize düşürmesin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ