Cumartesi Anneleri 1000'inci Haftada Galatasaray Meydanı'nda: Siyasi Partilerden Temsilciler de Katıldı

Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemi nedeniyle, 2018’de polis barikatıyla kapatılan Galatasaray Meydanı sabah saatlerinde açıldı.

Galatasaray Meydanı’nda gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta eylemi gerçekleştirildi.

Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Daha sonra, gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarının üzerine karanfil bırakıldı. Ardından oturma eylemi gerçekleştiren Cumartesi Anneleri, tek tek söz alarak yakınlarının akıbetini sordu ve faillerin yargılanmasını talep etti.

Gözaltında kaybedilen ve daha sonra cansız bedeni bulunan Rıdvan Karakoç'un yakını, "Benim abimin cenazesini yok etmek istediler. Biz çabalarımızla buna izin vermedik. 1000 haftadır bu alanda talebimizi dile getiriyoruz. Sorumlular yargılansın. Sorumlular, suçlular yargılanana kadar burada olmaya devam edeceğiz" dedi. Gözaltında 'kaybedilen' Murat Aslan'ın kardeşi "Fail belli. Mehmet Ağar'ın, Meral Akşener'in yargılanmasını istiyorum" dedi.

Buluşmaya, siyasi partilerden temsilciler de katıldı.

Teoman 1000. Hafta İçin Söyledi: 'Benim Annem Cumartesi'
'Hızlı Hamburger Yeme' Yarışı Can Aldı: 8 Yaşındaki Eftelya, Boğuldu
Havada Panik Anlar! Yolcu Uçağı Zorunlu İniş Yaptı: 4 Yolcu Rahatsızlandı
Depresyon Hastası 29 Yaşındaki Kadın, Ötanazi ile Ölüme Gitti

Popüler İçerikler

Anket: Bozkurt İşareti Siyasi Simge mi?
A Milli Takımımız Avusturya'yı 2-1 Mağlup Ederek EURO 2024'te Çeyrek Finale Yükseldi
A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Macerası Sona Erdi! EURO 2024 Çeyrek Final
YORUMLAR
25.05.2024

AKP'nin göstermelik bile olsa bu konuyu hiç gündeme getirmemesi çok ilginç.

25.05.2024

Ctesi annelerini Teoman'ın şarkısı ile öğrendim. Unutturmayacağız derken nesilden nesile böyle aktarılıyor işte. İnşallah tekrarı olmaz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ