Cuma Namazı Saatlerinin Yeni Açıklanan Koronavirüs Kısıtlamalarına Dahil Edilmemesi Tartışmalara Neden Oldu

Bir türlü bu konuda netleşemiyoruz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz çarşamba günü Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüse karşı alınan ek önlemleri açıklamıştı.

Ek tedbirler de şu şekildeydi; 

Hafta sonları saat 10: 00 ile 20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altı için de geçerli olacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

Bu yasakların ardından da İçişleri Bakanlığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin yeni cuma namazı düzenlemesini duyurdu. Bu düzenlemeye göre cuma namazına denk gelen saatlerde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlamasına dahil olmayacak.

Detaylara buradan bakabilirsiniz;

Namaz Saatleri Kısıtlamaya Dahil Değil: 20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Cuma Namazında Camiye Gidebilecek

Restoran, cafe gibi insanların ayrı masalarda oturduğu alanlar yasaklanırken kalabalık bir şekilde cuma namazlarının kılınacak olması tepkilere neden oldu.

Sizce bu karar yerinde mi? İnsanlar tepki göstermekte haklı mı haksız mı? Yorumlarda konuşalım.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
20.11.2020

Bunların "dinî imanı " oy ve para.... Camileri kapatırsa hem oy hem para kaybedecek.... Onun yerine insanların hayatlarını kaybetmesini tercih ediyor.... ..... "İnsanlar tercihleriyle yaşarlar " ... ..... 🤪😡🐧

20.11.2020

Ulan sadece gidenlerw bulaşsa umrumda değil ama işte o öyle olmuyor...

20.11.2020

Din ve devlet işlerinin ayrılması ne kadar da önemli bir kuralmış. Kıymetini bilemedik. Allah hepimizi siyasal islamdan korusun.

TÜM YORUMLARI OKU (30)