Cuma Namazı Saat Kaçta, Ne Zaman? İstanbul, Ankara, İzmir İçin Diyanet Cuma Namazı Saatleri…

Müslümanlar, bir cuma gününe daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bugün cuma saatinde camiler dolacak ve vatandaşlar hep birlikte Allah rızası için namazlarını kılacak. Cuma gününün huzurunu ve bereketini hep birlikte yaşamak isteyenler, ‘Cuma namazı saat kaçta?’ sorusuna cevap arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm Türkiye için namaz vakitlerini duyurdu. İşte İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Antalya ve tüm Türkiye için cuma namazı saatleri…

Cuma saatinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar cuma namazı saatlerini araştırmaya başladı. İslam dininde haftanın en önemli gününde öğle vaktinde cemaatle Cuma namaz kılmak isteyenler, Diyanet’in yayınladığı namaz vakitlerini araştırıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir Cuma Namazı Saatleri

İSTANBUL: 12.53

ANKARA: 12.38

İZMİR: 13.01

KONYA: 12.39

ANTALYA: 12.46

BURSA: 12.53

İL İL TÜM TÜRKİYE CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma Namazı Kaç Rekattır, Nasıl Kılınır?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir.

Cuma namazı kılınırken ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Cuma Mesajları En Güzelleri: Yeni Cuma Mesajı, Anlamlı Cuma Mesajı ve Resimli Cuma Mesajları...

Popüler İçerikler

Tarih Bilgine Ne Kadar Güveniyorsun?
Market Alışverişini Yemek Kartıyla Yapanlardan Prim Kesilmesi Kararı Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı
Fenerbahçe Tribünleri "Yönetim İstifa" Tezahüratları Sonrası Karıştı