Namaz Vakitleri 2021: Cuma Namazı Saat Kaçta? Ankara, İstanbul ve İzmir Diyanet Namaz Vakitleri

İslam dininde haftanın en önemli günü olan cuma gününde camiler doluyor. Müslümanlar, öğle saatinde camileri dolduruyor ve Allah rızası için namazlarını kılıp, dua ediyorlar. Namazı kaçırmak istemeyen vatandaşlar, ‘Cuma namazı saat kaçta?’ sorusuna cevap arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, namaz vakitlerini sitesinden paylaşıyor. İşte Ankaraİstanbulİzmir ve tüm iller için cuma namazı saatleri…

‘Cuma namazı saat kaçta?’ ve ‘Diyanet namaz vakitleri’ internetin gündeminde. İslamiyet’teki en önemli gün olan cuma gününde ibadetlerini aksatmak istemeyen vatandaşlar, Diyanet namaz vakitlerini araştırıyor. Ayrıca haftada bir kez kılınan cuma namazının nasıl kılındığı da araştırılıyor. İşte cuma namazı vakitleri ve cuma namazı kılınış tarifi…

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İSTANBUL: 13.19

ANKARA: 12.53

İZMİR: 13.16

KONYA: 12.54

ANTALYA: 13.02

BURSA: 13.08

İL İL TÜM TÜRKİYE CUMA NAMAZI SAATLERİ

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR, NASIL KILINIR?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. İmam

Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir.

Cuma namazı kılınırken ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır.

Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır. Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı