Cübbeli Ahmet Hoca'dan Beyin Yakan Bir Çıkış Daha: Satranç Oynayan En Yalancı İnsandır!

Gün geçmiyor ki ülkemizde ilginç bir gündem daha yaratılıp, mantığımız ve düşüncelerimiz sınanmasın...

Bu seferki iddia bilindik bir isim olan Cübbeli Ahmet Hoca'dan geldi.

Ahmet Hoca'nın aktardığına göre, satranç oynayan kişi insanların en yalancısıymış.

İlginç tabi.

Video'yu şuradan izleyebilirsiniz:

Video sosyal ortamda yayıldıktan sonra Twitter kullanıcılarının tepkisi gecikmedi haliyle:

Haksız değil...

😕

Olayın mizahı da eksik olmadı haliyle:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kafası karışanlar bile oldu...

Ekşi Sözlük'ten tepkiler ise şöyle:

Ve son olarak:

Tüm bu yaşananlardan sonra Türkiye Satranç Federasyonu bir açıklama yaptı ve Cübbeli Ahmet Hoca hakkında hukuki süreç başlattıklarını bildirdi:

Satrancın kumardan beter olduğunu savunan Cübbeli Ahmet'in sözleri üzerine Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'TSF olarak, satranç sporu ile ilgili bugün negatif değerlendirmelerin yer aldığı bir videonun internet sitelerine ve sosyal paylaşım sitelerine yansıması üzerine, bu konuda açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Videoda yer alan 'söz konusu kişi'nin satrançla ilgili sözleri kabul edilemez nitelik taşımaktadır ve camiamız tarafından da tepkiyle karşılanmıştır. Birliğe, beraberliğe, barışa ve satranç sporunun felsefesine en çok gereksinim duyduğumuz bugünlerde, binlerce sporcumuzu ve ailelerimizi de etkileyen, 'Hiçbir temele dayanmayan bu yorum ve değerlendirmeler' ile ilgili Türkiye Satranç Federasyonu olarak hukuki süreç başlatılmıştır. Ayrıca tüm yetkili merciler nezdinde de girişimlerimiz sürdürülmektedir.

Açıklamanın devamı için: http://www.tsf.org.tr/guncel-haberler/10632-satranc-sporunu-hedef-alan-degerlendirmelerle-ilgili-hukuki-surec-baslattik

Buraya birazcık da satrancın ve hayatın aslında birbirleriyle ne kadar ilintili olduğunu anlatan sözleri bırakalım:

Uzun soluklu bir satranç karşılaşması gibidir, hayat. İlk bölümde amacınız kazanmaktır, ikinci bölümde üzerinize çöken yılmışlık ve yorgunluktan ötürü ‘’inceldiği yerden kopsun’’ dersiniz, üçüncü ve son bölümde ise buraya kadar geldiğiniz için bari kazanayım demeye başlar ve kendinizi parçalamaya devam edersiniz.

# İkisinde de doğru yerde ve doğru zamanda bazı şeyleri feda etmek gerekir. Bu fedakarlık, ileride elde edilecek büyük zaferlerin yolunu açan anahtarlar gibidir.

Hayatta ilerlemenin tek yolu kayıplarınızdan ders almaktan geçer, kazançlarınızdan değil; satranç da böyledir.

# İki oyunda da oyunun kurallarını ve daha da önemlisi oynamayı bilmiyorsanız kazanamazsınız, biliyor olmanız da kazanacağını garanti etmez.

İkisinde de başarılı olmak için sıfırdan başlayabilir, serüvenleri baştan keşfetmeye çalışabilirsiniz. Ama yine ikisi için de en basit yöntem, sizden önce bu serüveni başarıyla tamamlamış insanların yolunu takip etmektir, birikimlerinden faydalanmaktır.

# İkisinde de oyuna beyazlar başlar.

Ve son olarak belki de en önemlisi;

İki oyunun, en güçlüsü de en güçsüzü de oyun bitince aynı yere atılır.

Taşlar kutuya, 

insan toprağa...

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
02.01.2017

1-Bu dinde hiç kimse fetva verme makamı değildir. 2-Bu dinde hiç kimsenin şu helal bu haram deme yetkisi yoktur. 3-Bu dinde hiç kimse alim, şeyh, imam, hoca, gavs, gibi rütbeler kullanamaz. 4-Bu dinde hiç kimse kimsenin ahlak bekçisi değildir kimse Tanrıya manevi rüşvet vermeye kalkmasın. 5-Bu din masal, menkıbe anlatma dini değildir kimse birilerini uyutmaya çalışmasın. 6-Bu din oturup gece gündüz peygamber hayatı anlatma, zikir çekme, kafa sallama, sulugözlülük yapma dini değildir. 7-Bu din iki hadisle sümenaltı edilecek bir din değildir. 8-Bu din tekfir etme, cadı avcılığı yapma, önüne geleni kesme dini değildir. 9-Bu din mitoloji ve hurafe dini değildir. 10-Bu din sakal bırakma, cübbe giyme, sarık takma, şalvar giyme dini değildir. 11-Bu din şekilcilik dini değildir. 12-Bu din sofuluk satma dini değildir. 13-Bu din tespih sallama dini değildir.

02.01.2017

14-Uydurulmuş din mensuplarına taviz vermeyin. Şunu yapmak şu kadar sevap şunu şu kadar yapanın şu kadar günahı dökülür diyenlere kulak asmayın. Bunları duyduğunuz an bilin ki uydurulmuş din merkezindesiniz. 15- Siz bu kuranı hadis olmadan sünnet olmadan anlayamazsınız diyen sözde hacı hocadan uzak durun. Bu dini anlamak için ne imam hatip okumaya gerek var ne de diyanet açmaya. 16-Açın kuranı ve okumaya başlayın. Bir kitap okumak bu kadar mı zor. Allah biz bu kuranda eksik hiç bir şey bırakmadık diyor hem de defalarca daha kimin sözüne inanacaksınız. Biz kuranı anlamanız için kolaylaştırdık diyor. Bu kitap açıktır ve açıklayıcıdır bu kitap kendi kendini tefsir eder diyor bundan sonra kimin sözüne inanacaksınız.

02.01.2017

EFENDİLER Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. M.K.ATATÜRK KASTAMONU NUTKU

03.01.2017

Ulan bana kalsa bütün cemaat, dernek, odalar, sendikalar hepsini kapatırım

02.01.2017

sorsanız osmanlı torunu ama satranç oynayan padişahlar olduğunu bilmez ya da bilmek işine gelmez

TÜM YORUMLARI OKU (199)