Cübbeli Ahmet Formülü Verdi: 'Tekbir Getirin, Yangınlar Söner'

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken, Cübbeli Ahmet tekbir getirilirse yangınların söneceğini ileri sürdü.

İsmail Ağa Tarikatının tanınan siması ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yangınların tekbirlerle söneceğini savundu. 

Cübbeli Ahmet sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Hadîs-i Şerîf'te: 'Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür' buyuruluyor. (İbnü's-Sünnî, Amelü'l Yevm, rakam: 289-292)' mesajını paylaştı. Cübbeli Ahmet devamında şunları kaydetti:

'Yangını görenler veya sosyal medyada izleyen herkes 'Allâh-u Ekber' diye tekbir getirmeye devam etsinler. Kafirlerin planı Allâh'ın kudretini geçemez. Allâh-u Teâlâ, söndürmeye çalışan tüm görevlilerimize yardım etsin, onları zarar görmekten muhafaza etsin. Bu paylaşımı herkese duyuralım, herkes bulunduğu yerde tekbir getirmeye devam etsin.'

Marmaris'teki Yangını Başlatan Çocukların İfadesi: 'Kitap Yakıyorduk, Bir Anda Alev Çoğaldı'
THK Eleştirilerine Yanıt Veren Pakdemirli: 'Envanterimizde Yangın Söndürme Uçağı Yok'
Kulis: Yeni Anayasa Çalışmasının Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
30.07.2021

Tekbir çekmenin sadece insan yakma fonksiyonu var sanıyordum demek yangın söndürme özelliğide var. Bunu test etmeye kalkmayalım ülkede orman kalmaz.

30.07.2021

Şimdi aslında bu inanç ile ilgili bir konu. Birincisi söndürme çalışmaları durdurulsun tekbir getirilsin dememiş. İkincisi yangını görenler ve sosyal medyada izleyenler diye özellikle belirtilmiş. Üçüncüsü bunu müslümanlar için söylemiş ve peşinden de söndürmeye çalışan tüm görevlilere de dua etmiş. Ama insanların inançları ile dalga geçmek için fırsat bekleyenlere de dalga geçmeleri için fırsat vermiş. Müslüman olanlar her şeyin Allah tan olduğunu bilir ve kudretinden sual etmez ve aynı zamanda biliriz ki Allah bir şeyi yapmak için vesile koyar. Eğer yangına müdehale edecek durumda değilsen ve müslümansan yap. Yok yapmayacaksan dalga geçme, saygılı ol.

30.07.2021

Bi suçlamadığınız Chp'den sonra Yüce yaradan kalmıştı onu da yaptınız. Allah akıl vermiş güç vermiş orman yangını ilk kez olmuyor bu ülkede asıl sorun biz bu sorun karşısında gerekli önlemleri almışmıyız ? Önceden önlem almak yerine Allahtan geldi demek çok kolay çünkü kimseye sorumluluk yükleyecek cesaretiniz yok.

30.07.2021

O kadar dua arasında yok mu şu din sömürücü cahil sürüsünü bu topraklardan ebediyyen yok edecek bir tane dua ? Varsa imana gelip günde 100 kere okuyacağım söz. Ulan dinin kaynağı olan araplar bile yağmur için dua etmek yerine dronelerı kullanıp bilimsel yollarla yağdırıyorlar. Bu beyinsizler hala her halt için duadan medet umuyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (20)