2010 yılında Türkiye’ye dönerek tutkusu olan bestecilik ve orkestra şefliği çalışmalarına ağırlık verdi. 2014 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nde Maestro Antonio Pirolli’nin orkestra şefliği sınıfında yüksek lisans öğrencisi olma hakkı kazandı. Dünyaca ünlü orkestra şefleri ile yaptığı ustalık sınıfları arasında; Polonya’da ünlü şef Jorma Panula, Maceristan’da Alparslan Ertungealp, İtalya Siena’da Accademia Chigiana Musicale’de Michel Tabaschnik, İzmir’de Prof. Rengim Gökmen ve New York’ta Metropolitan Operası Korosu eski şefi William Hicks yer alır. 2018 yılında Paris’te düzenlenen 4. Evgeny Svetlanov Uluslararası Şeflik Yarışması’nın finalist orkestra şeflerinden biri oldu.
Fazıl Say'ın Eserlerini Yönetti
Türkiye’de bulunan tüm Devlet Senfoni Orkestraları ve Opera evleri ile düzenli olarak konserler veren Orhan, 2016 yılında Heidelberg Sinfonietta ile Almanya’nın Heidelberg şehrinde Fazıl Say’ın eserlerini yönetmiştir. Orhan, usta sanatçıyla düzenli olarak konserler vermeye devam etmektedir.
Devlet Opera ve Balesi bünyesinde Cosi Fan Tutte, Il Matrimonio Segreto, L’Elisir D’amore, Turandot, Il Barbiere di Siviglia, Die Entführung aus dem Serail, Fidelio, Ayşe Opereti ve P. I. Tchaikovsky’nin eserlerinden derlenen Romeo & Juliet Balesi’ni yönetmiştir.
Hem Şef Hem Besteci
Orkestra şefliği kariyerinin yanında bestecilik kariyerini de sürdüren Orhan 8. ve 9. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nda, önce bir “Bale Süiti” (Kuyucaklı Yusuf) ardından bir “Bariton Aryası” (Şeyh Bedreddin) besteleyerek ard arda iki kez birincilik ödülü kazanmıştır. Üç adet çocuk müzikali bestelemiş olan Orhan, 2018 yılında Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nda bulunan insan karakterlerini; önce “Kuvayi Milliye’nin İnsan Manzaraları“ adlı bir sahne eseri olarak, ardından da Gedik Sanat’ın siparişi üzerine İkinci Yeni Şairleri’nin eserlerinden oluşan “Ölmeme Günü” isimli sahne eserlerini bestelemiş ve bu projeleriyle halen ülke çapında konserler vermektedir.
İstanbul’da, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde sanat hayatına devam eden Orhan, ileri seviyede Fransızca, İngilizce ve İtalyanca, günlük konuşma seviyesinde de Almanca bilmektedir.
“Ölmeme Günü”nü Besteledi
Üç çocuk müzikali bestelemiş olan Orhan, 2018 yılında Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nda bulunan insan karakterlerini ‘Kuvayi Milliye’nin İnsan Manzaraları’ adlı bir sahne eseri olarak ve İkinci Yeni Şairleri’nin eserlerinden oluşan ‘Ölmeme Günü’ isimli sahne eserlerini besteledi.