Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a Transferinin Hikayesi ve Bilinmeyenleri

2021 transfer döneminin en flaş transferlerinden biri, Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a transferiydi. Ronaldo, Newcastle United maçıyla ikinci Manchester macerasına harika bir başlangıç yaptı. Ancak aynı günlerde Ronaldo'ya çok yakın bir gazeteci olan Guillem Balague'ın açıklamaları Manchester United taraftarlarının tadını kaçıracak cinstendi. Gelin biz de bu transferin hikayesine ve bilinmeyenlerine şöyle bir göz atalım...

Bildiğiniz gibi Ronaldo 2018 yılında büyük umutlarla Juventus'a transfer olmuştu...

Juventus'un Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hayali vardı, bu iş için en doğru kişiyi transfer etmişlerdi belki de. Ronaldo da 3.bir takımla Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak ve tekrar Ballon D'or sahibi olmak istiyordu.

Ancak işler istendiği gibi gitmedi.

Juventus, Ronaldo'nun ilk 2 senesinde Serie A şampiyonu olsa da Şampiyonlar Ligi'nde istenilen sonuçlara ulaşamadı. 2020-2021 sezonu itibariyle Juventus'un başına Andrea Pirlo geçti. Juve'nin kadrosu önceki senelere göre daha zayıftı ve artık başlarında tecrübesiz bir teknik direktör vardı. Ronaldo, bu durumdan memnun değildi.

Juventus Ronaldo'yu Barcelona'ya bile önermişti!

Yine Guillem Balague'ın belirttiğine göre 2020 yazında Ronaldo'nun maaş yükünden kurtulmak isteyen Juventus, yıldız oyuncuyu içinde Barcelona'nın da olduğu bazı kulüplere önermişti. Ronaldo - Juventus gerginliği 2020 yazından beri süregeliyordu anlayacağınız...

Ronaldo transfer olmak istese de Juventus'a bir şans daha verdi.

2021 yazında, Juventus'un başına tekrardan Massimiliano Allegri gibi başarılı bir teknik direktörün gelmesi sonrası Ronaldo Juventus'ta devam edebileceğini düşündü. Ancak yaz transfer sezonunda Juventus'un önemli bir transfer yapamaması, Serie A'da bile eskisi gibi favori gösterilmemesi sonucu Ronaldo tekrardan transfer ihtimalini masaya yatırdı.

Bardağı taşıran son damla da Messi'nin transferi oldu.

PSG, Messi transferiyle Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi olmuşken Ronaldo'nun favoriler arasında gösterilmeyen Juventus'ta işi neydi ki? Yıldız oyuncu yaz transfer döneminin son haftalarında Juventus'tan ayrılmak istediğini menajeri Jorge Mendes'e bildirdi. Mendes de harıl harıl Ronaldo için kulüp aramaya başladı.

Manchester City, Ronaldo'yu transfer etmek isteyen en istekli takımdı.

Ronaldo'nun menajeri Jorge Mendes, içinde Manchester City ve Manchester United'ın da olduğu bazı takımlarla görüştü. Manchester City, bu takımlar arasında en isteklisiydi. Guardiola, Ronaldo'nun bir sezonda yaklaşık 40 gol atacağını düşünüyordu. Ronaldo da Manchester City ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanma ihtimalinin olduğunu... İki taraf da son derece istekliyken Manchester City, Ronaldo ve Jorge Mendes'e beklemeleri gerektiğini söyledi. Çünkü ellerinden bazı oyuncuları çıkarıp Ronaldo için gerekli maddi kaynağı yaratmaları gerekiyordu.

Bu durum Ronaldo'nun pek hoşuna gitmedi.

Juventus'tan bir an önce ayrılmak isteyen Ronaldo'nun bekleyecek sabrı yoktu. Ayrıca City'nin kaynak yaratamaması durumunda Juventus'ta kalabilirdi. Bir B planı arayan Jorge Mendes, tekrardan Manchester United'ın kapısını çaldı.

United cephesinde de işler değişmişti.

Ronaldo'nun City'e transferinin gündeme gelmesi Manchester United taraftarlarını küplere bindirmişti. Kulübün efsaneleri de bu transferi durdurmaya kararlıydılar. Manchester United yönetiminin elinde Ronaldo için yeterli maddi kaynak bulunuyordu ve transfere onay verdiler. Alex Ferguson, Rio Ferdinand, Patrice Evra gibi Manchester United efsaneleri Ronaldo ile konuşarak onu United'a geri dönmeye ikna ettiler.

Ronaldo'nun dönüşü de muhteşem oldu!

İlk maçında Newcastle ağlarına 2 gol bırakan Ronaldo, Old Trafford'a harika bir geri dönüş yaptı. Aslında City'e gitmek istediğine dair haberler United taraftarının tadını kaçırsa da Ronaldo performansıyla bu tatsızlığı bir an önce unutturacak gibi duruyor!

Maç Sırasında Metrelerce Yükseklikteki Tribünden Düşen Kediyi Açtıkları Bayrakla Kurtaran İnsanlar
Genç Yaşında Başladığı Kariyerinde Hem Güzelliği Hem de Başarısıyla Dikkat Çeken İtalyan Tenisçi Camila Giorgi
Barcelona, Hollanda'ya 6-1 Yenildiğimiz Maçta Hat-Trick Yapan Depay'ın Halay Çektiği Videoyu Paylaştı

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
15.09.2021

dün gece young boys a yenildiler ama :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ