BBC Türkçe'de yer alan habere göre CPJ, geçen yılın raporunda ikinci sırada olan Türkiye'nin altıncı sıraya gerilediğini bildirdi. Raporda aynı zamanda Türkiye'nin bu yıl 20 gazeteciyi cezaevinden çıkardığı, 18 gazetecinin hala cezaevinde olduğu açıklandı.
Komitenin her yıl açıkladığı rapora göre en fazla gazetecinin cezaevinde olduğu üç ülke, sırasıyla Çin (50), Myanmar (26) ve Mısır (25).
İkinci sırayı alan Myanmar'da Şubat ayında ordunun darbe yaparak yönetime el koyması ve olağanüstü hal ilan etmesi medyanın üzerinde baskıya neden olmuştu.
Dördüncü ve beşinci sırada ise Vietnam (19) ve Belarus (19) bulunuyor.
1992 yılından beri dünya genelinde hapisteki gazetecileri takip eden komite, gazetecilerin tutuklanma sebeplerinin her ülkede farklı olduğunu, ancak her yıl artan ve altı yıldır rekor kıran sayılarınü basın özgürlüğü ve bağımsız gazeteciliğe karşı hoşgörüsüzlüğün artışını gösterdiğini belirtiyor.
Dünya üzerinde Amerikan emperyalizminin yönlendirdiği etnik ayrılıkçı, bölücü ve kökten dinci saldırısına maruz kalan ülke araştırması yapılsa yukarıdaki ülkelere yakın değerler çıkar. PKK'lı veya FETÖ'cü birisi "gazeteci" olduğu için cezaevine atılınca adı "tutuklu gazeteci" olmaz. Onun adı "gazeteci görünümlü terör örgütü mensubu veya işbirlikçisi" olur.
Merhaba arkadaşlar sizde kazanmak istiyorsanız sitemize bekleriz https://yindex.co/DDtadt