Çözüm Sandığınızdan da Kolay: Haftada Yalnızca 2 Saatinizi Ayırarak Gerçek Mutluluğu Bulabilirsiniz!

Yalnızca basit bir yöntemle şu anki halinizden çok daha sağlıklı ve mutlu olabileceğinizi biliyor musunuz?

Exeter Üniversitesi’nden araştırmacıların yaptığı bir çalışmaya göre doğada en az 120 dakika geçiren bireylerin ruh ve beden sağlığının hafta boyu hiç doğayla iç içe vakit geçirmemiş insanlara kıyasla çok daha iyi durumda olduklarını ortaya koydu.

İngiltere’de yaşayan 20 bin insan üzerinden elde edilen verilere göre toplamda 120 dakika doğayla iç içe olmanız ile kısa kısa ziyaretlerle hafta boyu en az 120 dakikaya ulaşmanız arasında fark yok. Önemli olan haftalık sürenizin toplamında o iki saatlik süreyi görmüş olmak.

Yaş, cinsiyet ya da kişilerin ekonomik durumlarındaki değişimlerin herhangi bir farklılık yaratmadığı görüldü. Yani genç yaşlı demeden haftada iki saatini doğaya ayıran herkes hayatından keyif alıyor.

Araştırmayı yöneten Dr. Matthew White, yürüttüğü çalışmayla ilgili şu yorumu yapıyor:

'Açık havada vakit geçirmenin insan sağlığına iyi geldiğini bilinen bir gerçek, ancak şimdiye dek ne kadar dışarıda kalınması gerektiğine dair kesin bir süre verilemiyordu. Açık havada yürüyüşe çıkan kişiler için haftada iki saat gibi bir süre vermenin gerçekleştirilebilecek düzeyde bir hedef olmasını umuyorum.'

Stresinizi atmak, problemlerinize odaklanıp çözümler üretmek veyahut ailenizle ve arkadaşlarınızla kaliteli vakit geçirmek için doğanın nimetlerinden faydalanıp sağlığınızı da en üst düzeyde tutmanız mümkün.

O halde bu güneşli günleri de fırsat bilerek kendinizi bir an evvel dışarı atmaya bakın. Kendinize ayıracağınız iki saatlik sürenin ardından farkı hemen göreceksiniz.

Kaynak: 1,2

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
10.07.2019

her yer olmuş beton ağaç bahçe kaldı da biz gitmiyoruz aq

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ