Covid-19 Yüzünden Seyahat Edemeyenler Buraya: Aşısız Ziyaretçilere Kapılarını Açan Ülkeler ve Giriş Koşulları

COVID-19 birçok şeyi olduğu gibi seyahat alışkanlıklarını da değiştirdi. Fakat son dönemlerde COVID-19 kısıtlamalarının azaltılmasıyla özellikle onaylanmış bir aşıyla tam aşılanmış olanlar için dünyayı dolaşmak daha kolay hale gelmeye başladı. Birçok ülke sınırlarına yalnızca aşılı ziyaretçilerin girmesine izin veriyor. Aşısız ziyaretçileri ise belli kurallar dâhilinde kabul eden sadece birkaç ülke var. Pandemi koşullarına göre şartlar değişkenlik göstereceğinden herhangi bir uluslararası seyahat planlamadan önce gideceğiniz ülkenin yönergelerini düzenli olarak kontrol etmenizde fayda var. İşte henüz aşı yaptırmamış ziyaretçilere izin veren ülkeler ve bu ülkelere giriş koşulları!

Portekiz

Portekiz, ülkeye girişlerde virüs taşımadıklarını kanıtlayabildikleri sürece aşısız ziyaretçilere açık. Yolcuların ülkeye varıştan sonraki 72 saat içinde veya antijen testine girdilerse 48 saat içinde negatif bir PCR testinin belgelerini sunmaları ve ayrıca yola çıkmadan önce bir yolcu anketi doldurmaları gerekiyor. Yolculuğa çıkarken ilgili belgeleri göstermezseniz havayolu şirketinin uçağa binmenize izin vermeyeceğini unutmayın. Bu nedenle seyahate çıkmadan önce havayolu şirketiyle gerekli belgeler konusunda görüşmelisiniz.

Hırvatistan

Eğer halen aşı olmadıysanız varış tarihinizden sonraki 72 saat içinde yapılan PCR testinin veya 48 saat içinde yapılmış bir antijen testinin negatif sonucu ile Hırvatistan'a seyahat edebilirsiniz. Hatta 11 ile 180 gün önce yakalandığınız COVID-19 hastalığından iyileştiğinizi kanıtlayan bir doktor raporu ile ülkeye giriş yapmanız mümkün.

Yunanistan

Yunanistan'ı ziyaret etmek isteyen yolcuların varış tarihinden en geç bir gün önce, kalkış yerinden ve varış yerinden önce kaldığı diğer ülkelerde bulunma süreleri hakkında ayrıntılı bilgi içeren bir form doldurması gerekiyor. Ayrıca yolculardan, Yunanistan'a varışından sonraki 72 saat içinde alınmış negatif bir COVID-19 test sonucu sunması isteniyor.

Meksika

Meksika da pandemi döneminde her türlü gezgine kapıları açık olan ülkelerden biri. Açıklamalara göre, şu anda ziyaretçilerin ülkeye giriş yaparken negatif bir PCR ya da antijen testi gösterme zorunluluğu veya herhangi bir karantina uygulaması yok. Sadece yolcuların önceden bir form doldurmaları ve ülkeye girerken formdaki QR kodunu göstermeleri isteniyor. Ayrıca, yolcuların ülkedeki tatil yerlerine giriş yaparken bir sağlık anketi doldurması gerekiyor.

Maldivler

Özellikle balayı rotalarının vazgeçilmezi Maldivler de pandemi döneminde kapılarını ziyaretçilere kapatmayanlardan. Tüm ziyaretçilerden Maldivler'e varmadan önce yalnızca PCR testi yapmaları isteniyor. Test sonucunun negatif olduğunu gösteren PCR sertifikasının kalkıştan en fazla 96 saat önce alınmış olması gerekiyor. Aşıları tam olan ziyaretçiler Maldivler'e giriş yaptıklarında karantinaya alınmıyor. Aşıları tam olmayan ziyaretçilerin ise girişlerine izin veriliyor ancak ülkeye girdikten sonra 14 gün boyunca kendilerini izole etmeleri ve karantinadan çıkmadan önce PCR testi yapmaları isteniyor.

Kosta Rika

Aşısız ziyaretçiler Kosta Rika'ya giriş yapabiliyor ancak diğer ülkelere oranla daha katı yerel düzenlemelere maruz kalıyorlar denebilir. Çoğu ülkenin aksine, aşılanmamış yolcuların Kosta Rika'ya girmek için bir PCR ya da antijen testi sonucu sunmaları gerekmiyor. Fakat özel sağlık seyahat sigortası satın almaları ve bunu bir Health Pass'e eklemeleri gerek.

İrlanda

İrlanda ülkeye girişlerde yalnızca Birleşik Krallık’tan gelen yolcularda aşı koşulu aramıyor. Birleşik Krallık'tan İrlanda'ya seyahat etmeden önce yolcuların bir form doldurması gerekiyor. Ayrıca ülkeye girişten önceki 72 saat içinde yapılan PCR testinin negatif olduğuna dair belgenin yanı sıra eğer daha önce COVID-19 geçirilmişse yolculardan iyileştiklerine dair onaylı bir belge göstermeleri isteniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Henüz COVID-19 aşısı olmamış Türk turistlere kapılarını açan ülkelerden biri de yavru vatan Kıbrıs. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek aşısız yolcuların, yolculuktan en fazla 72 saat önce yapılan bir PCR testinin veya kalkıştan en fazla 24 saat önce yapılan antijen testinin negatif sonucunu göstermeleri isteniyor. Ayrıca 6 yaşından büyük tüm yolcuların uçuştan öne önceki son 72 saat içinde bir dijital seyahat belgesi doldurmaları gerektiğini de hatırlatalım.

Rusya'nın Atlantis'i Phanagora Su Altı Şehri'ni Tanıyoruz!
Tarihin Demir Attığı Limanlar! Antalya'nın Saklı Güzelliği Phaselis Antik Kenti'ni Tanıyalım
Kesin İp Var: Bilimin Bile "Bu Ne Ola ki?" Dediği Birbirinden İlginç Doğal Oluşumlar
Adımlara Dikkat! Gezmek İçin Can Atacaksınız: Dünyanın En İlginç Köprülerini Tanıyoruz
Havasına, Suyuna, Taşına Toprağına: Türkiye'nin En Etkileyici Sürüş Rotaları

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
12.02.2022

Bu sizin yaptığınız kellerden oluşan topluluğa,saç uzatma reklamı vermek gibi birşey

12.02.2022

aaa süper, tek sıkıntı coviddi zaten iyi oldu hemen bavulumu hazırlayım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ