Binlerce insan bu virüs nedeniyle yakınlarını kaybetti. Tam maskelerden kurtulduk derken, İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) kara haberi verdi.
Yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor. Eris, yüzde 39,4'le vakaların yaklaşık yarısını oluşturan Arcturus'tan sonra İngiltere'de en yaygın ikinci varyant olarak kayıtlara geçti.
İngiltere'de covid-19 enfeksiyonlarına ve aşılama oranlarına ilişkin rakamları tahmin eden Zoe Kovid-19 Sempton Çalışmasına göre, 4 Temmuz'da 606 bin 656 olan tahmini vaka sayısı, 200 bin artarak 27 Temmuz'da 785 bin 980'e yükseldi.
İnsanların kapalı ve yetersiz havalandırılan alanlarda, yakın mesafede bir araya gelmesinin, bulaşma oranlarını artırmış olabileceği değerlendiriliyor.
Hastalığa karşı bağışıklığın azalması ve Kovid-19 aşılarının üzerinden belirli bir süre geçmesinin de vakalardaki artışa neden olabileceği belirtiliyor.
Allah belanızı versin e mi? daha dün dalgaya aldık yeni bı pandemiye hazır değiliz
Bir pandemi daha yaşayamaz bu ülke..
daha da yaprağımı yiyin ne inanırım ne de aşı olurum ölen ölür kalan sağlar bizimdir