Covid-19 Hasta Yakınlarının Hastaneler ve Tedavilerle İlgili Paylaştıkları İbretlik Bilgileri Okuyunca İrkileceksiniz!

Başa döndük resmen!

Aylardır koronavirüsle mücadele ediyoruz. Evlere kapandık, işlerimize gidemedik. Alınan tedbirlerle, yapılan çalışmalarla bir süre sonra eski normal olmasa da yeni normal hayatımıza geri döndük.

Tam vaka sayıları azalıyor dediğimiz anda ne yazık ki insanlarımız rehavete kapılıp tedbirlere uymamaya başladı. Kısacası, yine en başa sarmış durumdayız. Maskelerin çenelere takıldığı, maske takmanın zorunlu olmadığı ve toplu taşıma araçlarının kapasitelerinin artırıldığı bu son süreçte vakaların bir süre sonra tekrar patlak vereceğini çoğumuz ön görmüştük.

Her ne kadar resmi veriler hala bin vakanın altında olduğumuzu söylese de vatandaş bu sayıların doğru olduğuna inanmıyor. Hasta yakınları ve hastane çalışanları durumun eskisinden bile kötü olduğunu anlatıyor.

Filyasyon sisteminin uygulanmadığını, testlerin yapılmadığını, hastaların kapasite dolu denilerek evlerine gönderildiğini söylüyorlar.

Biz de sizler için hasta yakınlarının gerçekte neler olduğuna dair paylaştıkları bilgileri topladık.

Böyle giderse birkaç aya tekrardan pencerelerden dışarıyı izlemeye başlarız...

Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
2025'de Eurovision'a Türkiye Adına Kim Katılmalı?
YORUMLAR
03.08.2020

Sistemin, hasta sayısının söylendiği kadar olduğunu düşünüyorsanız Polyana ile akraba olmanız lazım. Hastahanede oturan adamın “bana corona testin pozitif çıktı dediniz 11’den beri bekliyorum burada” diye delirdiğinde saat 16:00 Olmuştu. Mesai bitti yarın gel diyerek adamı eve gönderdiler. Bugüne kadar hasta olmadıysak şansımız çok zorlamışız demektir. Hele ki hasta olup, hastahanede yer bulduysak hiç şanssızım diye şikayet etmeyelim, zira bu devirde piyango gibi. Hastalığı hafif geçirirsin gençsin diye eve gönderilen arkadaşa polis ara sıra uğrayıp balkondan el sallamak sureti ile kontrol yapmış. Enflasyon rakamları corona verilerinden daha inandırıcı olabilir gibi geliyor

03.08.2020

daha yeni başladığı zamanlar bizim işyerinden yanımda çalışan arkadaşın ailesi komple covid'li çıktı . 2 ay evde karantinada kaldı . bizde işyeri olarak 112 'yi aradık dedik böyle böyle . hepimizn test olması gerek . ''yok olmaz , belirti olmadan test yapamayız'' dediler . sonra işyerinin yakınında sayın sağlık bakanımızın mütevazi hastanesi medipol var . orayı aradık , dedilerki '' tamam testi yapalım. ücret almıyoruz ama pozitif çıkarsa geceliği 1.200 tl'ye hemen yatış yapmamız gerekiyor '' ... bakınız sağlık bakanının hastanesi bu !!!...

03.08.2020

Gözleri paradan başka bişay görmüyo ki🤦‍♀️ ucunda ölüm olsa bile

03.08.2020

işyerinde karantina odamız var belirtileri olan vakaları oraya alalım ve ambulans çağıralım diye karar aldık. geçen biri ateş öksürük ishal eklem ağrısı boğaz ağrısı mide bulantısı ile revire geldi. ambulansı çağırmak istedik nefes darlığı yoksa gelemeyiz dedi. büyük bir servis ayarlayıp en arkaya oturttuk şoförle gönderdik tulum sağolsun servis firmasının şoförü 3xl bedende olduğu için de olmadı hastaya siperlik eldiven( maske sürekli takıyorlar) giydirdikten sonra tulumu da giydirelim bari temas az olsun dedik. hastanedekiler ne gerek var u kadar önleme demişler. soför geldi tuluma gerek yokmuş giymem ben diyor. dedik paşa paşa giyeceksin bedenine uygun alacağız. geçende hastane yine şüpheliye maskeyle çalıştırın bişey olmaz demişti. hastaneler tek kelimeyle REZALET!

TÜM YORUMLARI OKU (20)