Osman Müftüoğlu'ndan Çarpıcı Açıklama: Genç Yaşta Kalp Krizinin Nedeni Aşı Değil, Covid-19'un Kendisi!

Son yıllarda genç yaşta kalp krizi geçirenlerin sayısındaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu artışın COVID-19 pandemisinin etkisiyle bağlantılı olduğunu belirtti. Müftüoğlu, özellikle COVID-19’un kalp üzerindeki olumsuz etkilerinin uzun süre devam ettiğini vurguladı. COVID-19 aşılarının ise kalp krizine yol açmadığını, aksine koruyucu bir rol üstlendiğini ifade etti. Gençlerin kalp sağlığını önemseyerek yaşam tarzlarını gözden geçirmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Müftüoğlu, kalp krizine karşı alınması gereken önlemlere dair bilimsel verilerle açıklamalarda bulundu.

Kaynak

Son yıllarda özellikle genç ve orta yaşlı bireylerde kalp krizi vakalarında görülen beklenmedik artışın sebepleri üzerine yapılan tartışmalar sürerken, ünlü kardiyolog Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Müftüoğlu, genç yaşta kalp ölümlerinin COVID-19 aşısı ile değil doğrudan COVID-19 enfeksiyonu ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre COVID-19 geçiren kişilerin kalp hastalıkları ve kalp krizi riski hastalığı geçirdikten sonraki yıllarda da devam ediyor.

Özellikle 2022’de 150 binden fazla COVID-19 hastası üzerinde yapılan bir araştırma bu kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranlarının beklenenden daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Prof. Dr. Müftüoğlu, COVID-19 aşılarının ise bu süreçte suçlu değil aksine koruyucu bir rol üstlendiğine dikkat çekti. Aşı sonrası kalp kası iltihaplanması (miyokardit) vakalarının çok nadir olduğunu ve bu yan etkinin genellikle kısa süreli ve geçici olduğunu vurguladı.

Gençlerin kalp sağlığını ciddiye alması gerektiğine de değinen Müftüoğlu kalp hastalıklarının yalnızca yaşlılar için değil 40 yaş altındaki bireyler için de ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

''Kalp damar hastalıkları ve kalp krizlerinin 'yaşlı insanları vurduğu' ve bu nedenle gençler ve orta yaşlılar, hele hele 50’li yaşların altındakiler için korunma konusunda fazla endişelenmemize gerek olmadığı düşüncesi yanlış, tehlikeli ama maalesef yaygın bir şehir efsanesidir. '' diyen diyerek gençlerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

30’lu yaşlardan itibaren kalp sağlığına yönelik önlemler almanın önemini vurgulayan profesör, sigara içmek, fazla kilolar ve yüksek kan basıncı gibi risk faktörlerinden kaçınılması gerektiğine de işaret etti.

İlginizi Çekebilir:

Aile Hekimlerine Yeni Yetki: Hacamat ve Akupunktur Yapma Yetkisi Verilecek
Kadın Sağlığını Korumak İçin Bilmeniz Gereken 10 Önemli Kadın Hastalığı ve Belirtileri
110 Yaşındaki Kadın Uzun Yaşamının Sırrını Paylaştı: Her Gün Aynı Şeyi Yapıyor!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Güllü'nün Ölümünde Kritik Kamera Kaydı: Komşusu İlk Kez Açıkladı!
İl Olmaya Aday İlçeler Listesi Güncellendi: 5 Yeni İlçe Daha Plaka Hazırlığında!
Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
YORUMLAR
02.12.2024

Biontech aşısı gözlem süresi tamamlanmadan koşullu onay ile piyasaya sürüldü.. Yani kısa süreli yan etkileri öngörülebilirken uzun süreli yan etkileri bilinmiyordu..faz 3 yapıldı denildi dünyaya, faz3ün tamamlanması için 5 yıllık bir uzun vadede yan etkilerinin izlenmesi gerekiyordu bu olmadı.. 2020 yılında klinik çalışmalara başlanan aşı 2021 de piyasaya sürülüp insanların kullanımına KOŞULLU ONAY ile sunuldu... Buradaki koşullu onaydan kasıt Pfizer firmasının faz 3 yani 5 yıllık izlem süresi olan klinik çalışmayı onaydan sonra devam ettirmesi.. Sorarım size biontech aşısı olanlara hiç dönüş yapıldı mı hayır.. Firma bile garanti vermiyor çalışmalar tamamlanmamışken siz nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz.. Bırakın sorgulamayı olanı okusanız bile aşıdan değil diyemezdiniz.. Kesin hüküm aşıdan değil diyeceğinize kurul kurun araştırın yapmanız gereken bu.. Bilim ezbercilik değildir araştırmak sorgulamaktır..

02.12.2024

Ama bir grup cahili (hatta okumus cahiller de var) buna asla inandiramayacaksiniz. Hayatlari sacmasapan asilsiz komplo teorilerine inanmakla geciyor. Islerine geldiginde bilime inanmazlar, baslarina geldiginde kosa kosa tibba bilime siginirlar

Bilime güvenmeyenler iyi bir araştırma sahası oluşturuyor, çünkü kontrol grubu gerekir. Bozmayın, uyandırmayın, boşverin aşı olmasınlar. Sayelerinde baya veri birikti.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ