Çorum'da 'Olağanüstü Kuraklık' Yaşanıyor: '8 Aydır Bir Damla Su Düşmedi'

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı İbrahim köyünde sulama amacıyla inşa edilen gölet, kuraklık nedeniyle kıyıdan yaklaşık 100 metre çekildi. Bölgede bulunan ve geçmişte kullanılan Alacahöyük yolu da tekrar gün yüzüne çıktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, olağanüstü kuraklığın yaşandığı illerin başında Çorum geliyor. 

Yaşanan kuraklık nedeniyle içme suyu sağlanan barajlardaki rezervlerde önemli oranda düşüş yaşanırken kırsalda bulunan göletler de kuraklık nedeniyle olumsuz etkilendi.

Alaca ilçesine bağlı İbrahim köyünde sulama amaçlı inşa edilen İbrahim köyü göletindeki sular, kuraklık nedeniyle kıyıdan yaklaşık 100 metre çekilirken gölün altında kalan eski Alacahöyük yolu da su yüzüne tekrar çıktı.

Yaklaşık 35 yıl önce yapılan göletteki su seviyesi son yılların en düşüğünde.

🎥 Gölette yaşanan çekilme bölgedeki çiftçileri endişelendirirken kuraklığın boyutu da havadan görüntülendi.

"8 aydır damla düşmüyor"

Göletin daha önce tamamen su ile dolu olduğunu dile getiren çiftçi Ali Rıza Baz, “Mayıs ayından bugüne yağmur yağmıyor. Buraya damla düşmüyor. Burası deniz gibiydi. Derya gibiydi. Balık yakalanıyordu” dedi.

Kuraklık nedeniyle barajlar ve göletler gibi tarım arazilerinin de etkilendiğini anlatan Baz, “Önceden köyümüzde 4 tane çeşmemiz vardı. Köylüler bir tane çeşmemiz var ondan faydalanıyor. Damla su yok. Suyu tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Tasarruflu olmazsak bir daha suyu da bulamayız. Arazi bitti. Bir avuç su kaldı. Bundan sonra ne yapacağız?” diye konuştu.

Meteorolojinin Haritası Kuraklığın Geldiği Noktayı Gözler Önüne Serdi
Barajlardaki Doluluk Yüzde 19'a Kadar Düştü: Yağış Olmazsa İstanbul 66 Gün Sonra Susuz Kalacak!
Uzmanından Kuraklık Uyarısı: 'Nüfus Artışı Türkiye'yi Su Fakiri Yapacak'

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
11.01.2021

Eeee diyanet yağmur duasına çıkınca çorum'u duaya dahil etmemiş anlaşılan

11.01.2021

Ne oldu lan? Asfaltlar yağmur yağdırmıyor mu? Kesip attığınız ormanlar yerine diktiğinizi sikimsonik binalar su getirmiyor mu? Hani yol medeniyetti. Medeniyette ne gerek var tarla sulamaya. Taş devrinde mi yaşıyoruz? Beton serpin üzerine diyeceğim ama onu yapacak da su yok. Çimento dökün toprağa. Her buluğunuz yere hidroelektrik santrali yapmasaydınız mı? Neyse artık tarlara elektrik verirsiniz belki düzeleri. Ormanları kesmeyin yağmur getirir diyenler terörist oldu. Derelerin önüne kesmeyin diyenler vatan haini oldu. Kim haklı çıktı beynine soktuklarımın? Ama bu mallardan bir tek bizim ülkede yok. Para için geleceğini satacak şerefsiz evladı dolu olduğu için dünya bu halde

11.01.2021

Her yere Hidroelektrik santrali kurarsanız, ormanları talan edip yerine bir fidan dikmezseniz böyle de yan etkilerini görürsünüz. Ülke yönetmek, ileri görüşlülük gerektirir, bizimkilerse günü kurtarma derdindeler...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ