Çorum'da Genelev Gerginliği: Yıkıma Engel Olamadılar

Çorum'da kamulaştırılan genelevin yıkımında 2 bina sahibi ile belediye görevlileri arasında gerginlik çıktı. Kepçenin önünde durarak yıkımları engellemeye çalışan 2 kişi polisin müdahalesiyle uzaklaştırıldı. Ekipler, iş makineleriyle yıkımlara devam etti.

Kent merkezi dışında Akkent Mahallesinde bulunan genelev için Çorum Belediyesi’nce kamulaştırma kararı alındı. Kararın ardından boşaltılan genelevdeki 12 binadan 7’si yıkıldı.

 Belediye bağlı ekipler, çevik kuvvet eşliğinde sabah saatlerinde yıkılması gereken diğer 5 binanın bulunduğu bölgeye geldi. İş makineleri eşliğinde yıkımlar başlarken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı.

2 bina sahibi engel olmaya çalıştı

Yıkımın devam ettiği sırada kamulaştırmada anlaşma sağlayamadıklarını öne süren 2 bina sahibi yıkıma engel olmak isteyince belediye görevlileriyle tartıştı. 

Kepçenin önünde durarak yıkımı engellemeye çalışan bina sahibi 2 kişi ile görevliler arasında gerginlik yaşandı. 

Polisin müdahale ettiği bina sahipleri, bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler daha sonra iş makineleri ile yıkım çalışmalarına devam etti. Yıkımların 1 haftada tamamlanacağı belirtildi.

Belediyeden açıklama: Çorum kamuoyunun beklentisi gerçekleşmiş oldu

Konuyla ilgili Çorum Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada 'Tüm Çorum kamuoyunun uzun zamandan beri yakından takip ettiği ve yıkılması yönünde taleplerin iletildiği, zamanla yerleşim yeri içerisinde kalan bu yer, toplum sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Söz konusu alan, toplu konut alanı ve sonradan kurulan 6 okula yakınlığı ile de çokça şikayete söz konusu olmaktaydı. Bu yıkımla birlikte yıllardan beri tüm Çorum kamuoyunun beklentisi gerçekleşmiş oldu' denildi.

Popüler İçerikler

İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!
Farah Zeynep Abdullah'ın Halkın Neden Ünlülerden Medet Umduğuna Dair Acı Konuşması MAM'da Alkış Topladı!
YORUMLAR
01.10.2021

Şimdi akıllarda tek bir soru.Nerede işlerini görecekler?

Pasif Kullanıcı
01.10.2021

Belediye başkanı olaya bir el atar artık

01.10.2021

Kamulaştırmada anlaşma sağlamadan çata çuta nasıl yıkıyorlar kii.... Bir bakmak lazım belediye hangi partide acaba.... Aaa aaa malum partideymiş... Eskiden bir video vardı "nereye s...caklar" diye... Gidin belediyenin önünde görün işinizi 😂 yerine 3 günde yenisini dikerler 😂😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ