Çorum'da Aslan Görüldüğü İddia Edilince Sosyal Medyadan Komik Tepkiler Gecikmedi

2020 yılı için pek şaşırtıcı değil gibi...

Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Aşağı Emirhalil köyünde merada otlayan 4 büyükbaş hayvan, yabani hayvan tarafından öldürüldü.

Afganistan uyruklu çoban bu hayvanlara saldıranın 'aslan' olduğunu iddia edince Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri bölgede araştırmalara başladı.

Arazi drone ile havadan tarandı. Ancak, herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Köy muhtarı Hasan Durak bu konuda bir açıklama yaptı. 

'4 büyükbaş hayvanımızı parçalanmış halde bulduk. Çobanımız cep telefonu ile aslan görüp çekmiş, hatta dişi olduğunu biliyoruz, yavruları da yanındaymış, hal böyle olunca demek ki bizim bölgede erkek aslan da var. İneklerimizi onların parçaladığını düşünüyoruz. Köylüler arazilerine korkup gidemedikleri oluyor.__'

Çeltik tarlalarında çalışan köylüler aslanları yine gördüklerini söyledi.

Ayrıca Çorum'un Hitit'in başkenti olduğu ve Hititler'de aslan tasvirlerinin oldukça fazla olduğundan bu haberin doğru olabileceğini savunanlar da çoğunlukta. 

Bu ilginç haberin ve tartışmaların üzerine sosyal medyadan tepkiler de gecikmedi.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR

Allah allahh..!!! Boyu 10 metre... Ziyaaa...! 10 metre değilse de 5 metre var. ZİYAAAAAA...!! tamam yaa.. aslan kadar aslan(neşeli günler-aslan kadar aslan yazın yahu tövbe' ye cıkar) ((:

11.06.2020

Aslan avlıyoruz diye sürek avına çıkıp gördükleri tüm hayvanları telef etmesinler de, zamanında aslanların çokça yaşadığı bir coğrafya olmasından dolayı ilginç bir haber ama Parsı görünce üzüldüm yine sen soyu tükenen hayvanın sonuncusunu bul öldür hayvanlar için bile coğrafya kader, geçen de soyu tükenen baykuşu haber yapıldığının ertesi günü bulup öldürmüşlerdi...

11.06.2020

Arkadaşlar Hitit Üniversitesinde araştırma görevlisiyim ve zoolog olarak konuya vakıfım. Olay yerinden farklı fotoğraflar da elime ulaştı. Bana gönderilen fotoğraflardaki ayak izleri erişkin kurt ayak izleri olduğunu düşünüyorum çünkü gelen fotoğraflarda izin boyutunu anlayabilmem için gereken bir ölçü birimi maalesef yok. Resme gelince büyük olasılıkla bir veya bir kaç domuz görüntülenmiş. Tabii burda görüntünün çekildiği cep telefonunun kamera kalitesi de önemli, düşük kaliteli bir kamera ile her şey insanı yanıltabilir. 2017 yılından beridir çorumda bilimsel araştırmalar yapmakta ve fotokapan çalışmaları yapmaktayım dolayısıyla çorumda aslan yok, rahat olun.

TÜM YORUMLARI OKU (9)