Çorum Belediyesi Leblebi Sahnesi İçin Payitaht Abdülhamid'e 40 Bin TL Ödemiş

TRT’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorum leblebisinin yer aldığı sahne için Çorum Belediyesi 40 bin lira reklam ücreti ödedi. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 'Payitaht Abdülhamid’in bu haftaki bölümünde devletine bağlı, vatanını seven Çorumlu 7-8 Hasan Paşa’nın yanı sıra Çorum leblebisinin de yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini' söyledi.

Senaryoya eklendi

Çorum Belediyesi'nin girişimleri sonucu dizi yapımcıları ile görüşülerek anlaşmaya varıldı. Çorumlu 7-8 Hasan Paşa’nın Sultan Abdülhamid döneminin önemi figürleri arasında yer aldığı belirtildi ve dizi yapımcıları bu fikre sıcak bakarak 40 bin lira karşılığında Hasan Paşa konusu ve Çorum leblebisi senaryoya dahil edildi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, adı geçen miktarı reklam karşılığında yapımcı firmaya ödediklerini söyledi.

"Hasan Paşa ile gurur duyuyoruz"

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un ve Çorum’un yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan 7-8 Hasan Paşa’nın TRT’nin en sevilen dizileri arasında yer alan Payitaht Abdülhamid dizisinde yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Payitaht Abdülhamid’in bu haftaki bölümünde devletine bağlı, vatanını seven Çorumlu 7-8 Hasan Paşa’nın yanı sıra Çorum leblebisinin de vurgulandığını dile getiren Başkan Aşgın, “II. Abdülhamid’in en güvendiği paşalarından biri olan 7-8 Hasan Paşa, Osmanlı ordusunda erlikten mareşalliğe yükselen ender askerlerden biridir. Hasan Paşa’nın en bilinen özelliği ise 20 Mayıs 1878’de Çırağan Baskını olarak bilinen darbeyi bir sopa ile önlemesidir. Bir Çorumlu olarak bizler de 7-8 Hasan Paşa ile gurur duyuyoruz” dedi.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
01.12.2020

Çorum Belediyesi'nin sayıştay raporlarında yer alan hayali yani olmayan hayvanat bahçesi ve aquapark harcamalarının yanında bir şey değilmiş. Hayali ihracattan yeni model yolsuzluklar devşirenler bir ülkeyi her yönüyle ancak böyle katlederdi bravo. Pastadan pay istemenin yeni yollarını buluyorlar işte.

01.12.2020

Sonuçta tarihi gerçeklerle ilgisi olmayan kurgusal bir dizi. Parasını veren İngiliz elçisini bile tokatlatıyor.

01.12.2020

40.000 liraymış. Bursa Belediye Masterchef için 600.000 TL ödedi haberinden sonra yok etkisi yarattı bende.

TÜM YORUMLARI OKU (19)