Çöpe Gitmeyi Asla Hak Etmeyen Pancar Yaprağının Altın Değerindeki Faydaları

Pancarın çok sağlıklı olduğunu biliyoruz ve lezzetli şekilde tüketiyoruz ama kullandığımız pancarların yapraklarının da altın değerinde olduğunu bilmiyoruz çoğumuz. İçerdiği yararlı maddelerle asla çöpe atılmaması gereken pancar yaprağının faydalarını sizler için derledik. 

Not: Şeker hastalığı gibi kronik bir rahatsızlığa sahipseniz tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Ayrıca doğru miktar için bir uzmanla görüşmeniz önerilir.

1. Botoks için doğal fırsatınız olabilir!

Pancar yaprağı, bol miktarda lif, demir, karotenoid, antioksidan, C vitamini ve potasyum içerir. Bu maddeler daha genç görünmek ve hissetmek için anahtar niteliğindedir. Yapraklarda bulunan bol folat ve antienflamatuar özellikler, kırışıklıkların görünürlüğünü azaltabilir.

2. İçerdiği diyet lifi sindirim sağlığınız için gereklidir.

Lif, normal bağırsak hareketlerini dengeli şekilde gerçekleştirmenin ve kabızlıktan kaçınmanın başlıca kaynağıdır. Lif ayrıca kolesterolü düşürür, ve sağlıklı kilo almanıza yardımcı olur.

3. Düşük yağ ve kalori

Pancar yaprağı, yüz gramında önemsiz miktarda olan 0.2 gram yağ ve 40.3 kalori içerir.

4. Enerji verir

Pancar ayrıca tüm gün boyunca enerji seviyenizi yüksek tutmanıza yardımcı olacak karbonhidrat ve diyet lifi içerir.

5. Pancar yapraklarının K vitamini ile dolu olduğunu biliyor muydunuz?

Bu, kanın sağlığı söz konusu olduğunda yani vücudun her yerinde uygun kan akışını sağladığından önemli bir vitamindir. Bu nedenle, pancar yapraklarının vücudunuzda herhangi bir kan pıhtılaşmasının önlenmesi konusunda mükemmel olduğu düşünülmektedir..

6. Mide ekşimesini rahatlatabilir.

Pancar yaprakları haşlandığında yararlı maddelerini suya salar. Bu su, mide ekşimesini rahatlatmada işe yarayabilir.

7. Alzheimer riskini azaltabilir.

Pancar yaprağı tüketimi bunama etkilerini yavaşlatabilir. Alzheimer hastalığından müzdarip kişiler ayrıca inme, beyin tümörü veya farklı bilişsel hastalıklara sahip olabilirler. Bu rahatsızlıkların riskini en aza indirebilmek için pancar yaprağı tüketebilirsiniz.

8. Ispanaktan daha fazla demir içeriyor.

Demir, kasların sağlığı ve tüm vücut boyunca oksijen dolaşımını sağlamak için gereklidir. Oksijen, kasın yanı sıra beyin fonksiyonu için de gereklidir ve hemoglobin oluşumuna yardımcı olabilir.Demir, kanı kuvvetlendirir, böylece anemi önlenir. Pancar yaprağı tüketimi bu durumlarda daha tedavi edici olabilir çünkü ıspanaktan daha fazla demir içerir.

9. Gece körlüğünü önleyebilir ve gözlerin sağlığını koruyabilir.

Pancar, beta karoten adı verilen A vitamininin belirli bir formunu içerir. Bu vitamin size ileri yaşlarda ortaya çıkan katarakt ve körlükten korunmanıza yardımcı olabilir. Pancar ek olarak, retina için olağanüstü olan lutein ve zeaksantin içerir.

10. Pancar yaprağı, kan basıncı seviyenizi kontrol edebilen ve genel atletik performansınızı artırabilen nitratlar ve pigmentlerle doludur.

Mevcut stresli yaşam tarzı, kan basıncını etkiliyor olabilir. Aşırı tansiyon; inme, hafıza kaybı, faranjit, arter hastalığı, böbrek hasarı, bazı kognitif eylemlerin kaybı, koroner kalp krizi ve koroner kalp rahatsızlıkları ile birlikte aşırı sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sağlık sorunları risikini en aza indirebilmek için pancar yaprağı düzenli olarak tüketilebilir.

11. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Pancar yaprağı içinde bulunan tüm besin maddeleri sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

Pancar yaprağını haşlamak yerine kavurun ve limon ve tuzla servis edin.

Eğer haşlarsanız tüm yararlı maddelerini suya vereceğinden haşlamak için kullandığınız suyu yemeklerde kullanabilirsiniz.

Pişirmeden ve bıçak değdirmeden yaptığınız bir pancar yaprağı salatası her derde deva olabilir. 😊

Pancar yapraklarını doğrarken besin değerlerini kaybetmemesi için bıçakla kesmek yerine elinizle koparın.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gülben Ergen’den Narin Güran Cinayetinin Şüphelilerinden Anne Yüksel Güran’a Çok Sert Sözler
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
YORUMLAR
07.10.2018

pancardan şeker üretilirken, yaprağının kan şekerini kontrol etmesi ne kadar ilginç. maalesef pancar üretimi de kalmadı ülkemizde.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ