Çöp Sandığınız Şey Hazine Olabilir: Evinizde Artık Kullanılmayan Küçük Nesneler Uzun Süre Kullanışlı Olacak

Evinize alıp severek kullandığınız ürünler bir süre sonra kullanım ömrünü tamamlıyor veya işlevini yitirebiliyor. Peki, bu nesneler öylece çöpe mi gidecek? Kesinlikle hayır! Biraz yaratıcılık ile artık kullanmadığınız pek çok basit eşyayı yeniden işlevsel hale getirebilirsiniz. Gelin, hiç tahmin etmediğiniz şekilde işinize yarayacak 9 nesneye birlikte göz atalım.

1. Babet çorabı

Eskiyen babet çoraplarınızın son durağı çöp değil, ayakkabılarınız olacak. Babet çoraplarınızı, yazlık ayakkabılarınızın iç tabanlarına geçirerek onları kolay temizlenebilir birer kılıf haline getirebilirsiniz. Teri daha iyi çekmesi ve kolayca değiştirilip yıkanabilir olması sayesinde ayakkabılarınız, her zamankinden daha temiz olacak.

2. Şişe kapağı

Şişe kapaklarının varlıklarını çoğu zaman fark etmiyoruz bile. Ancak bu basit nesneyi sabunluk olarak kullanmanız mümkün. Kullanılmayan şişe kapaklarını katı sabunların ortasına hafifçe bastırarak, sabun ile lavabo arasında basit bir yükselti oluşturabilir ve yeni sabunluğunuzu elde edebilirsiniz. Bu yöntem hijyen açısından da oldukça faydalı.

3. Pizza koruyucu

Pizza koruyucu, sipariş edilen pizzaların kartona yapışmasını önleyen bir nesne. Fakat sadece pizzaları değil, sabunları da koruyor! Pizza koruyucuyu da aynı şişe kapağı gibi pratik bir sabunluk olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca banyonuzda yaptığınız bu geri dönüşüm, dekorasyon açısından İskandinav tarzına yakın, ufak bir dokunuş olacak.

4. Kağıt alışveriş çantaları

Her şeyi yeniden değerlendirdiniz. Peki, alışveriş çantaları? Özellikle kağıt olanları işlevselliğinin yanında şık görünümü ile ürünün promosyonu haline geliyor. Bu nedenle onları hemen gözden çıkarmayın. Çekmece veya dolabınızın yüksekliğini baz alarak dikey kenarlarından biraz kesip içe kıvıracağınız kağıt alışveriş çantaları, plastik sepetlerinize güzel bir alternatif. Kağıt çantalar, esnek yapısıyla dolabınızdaki alanı da size geri kazandıracak. Hem tasarruflu hem doğa dostu. İkisi bir arada.

5. Kağıt çanta sapı

Kağıt çantanızı değerlendirirken sapını sakın unutmayın! Kağıt alışveriş çantanızın saplarını özenle kesin. Uygun plastik sepetlerinizin boşluklarına düğümleyerek veya geçirerek bağlayacağınız kağıt çanta sapları, plastik sepetlerinizi daha rahat tutmanıza yardımcı olacak ve onlara rustik bir hava katacak. 

6. Plastik kutu sapı

Genellikle oyuncak paketleri veya büyük kutulara sahip diğer ürünlerle birlikte evinize misafir olan plastik kutu sapı, birkaç ufak dokunuşla çok daha fazla işlev kazanabiliyor. Plastik tutacakları, sepetlerinize uygun bir şekilde yerleştirerek kağıt versiyonuna göre daha uzun ömürlü bir alternatif haline getirebilirsiniz. Ayrıca, Japon yapıştırıcısı veya sıcak silikonla dolap kapağı ve benzeri uygun yüzeylere yapıştırabilirsiniz. Bu yöntem ile kablolarınızı organize edebileceğiniz bir aparat elde edebileceğiniz gibi mutfak ve giysi dolaplarında ekstra ceplere de kolay yoldan sahip olabilirsiniz.

7. Islak mendil paketinin kapağı

Evinizde sizin veya çocuğunuzun yaptığı ufak tefek sakarlıklara ışık hızıyla yetişen ıslak mendiller, bittiği zaman genelde çöpe gidiyor. Ancak onları da bir şekilde değerlendirmek mümkün. Özellikle büyük ıslak mendil ambalajlarının plastik kapakları, birçok şekilde tekrar kullanışlı hale getirilebiliyor. İlk olarak, kapağı söküp alt yüzeyini çift taraflı bir bantla kaplayarak cips paketinize yapıştırabilirsiniz. Açılır-kapanır cips paketiniz hazır. İkinci olarak, yine aynı şekilde hazırlayacağınız bir kapağı ajandanızın yüzeyine yapıştırarak onu ataçlarınız veya diğer ufak kırtasiye malzemeleriniz için bir cep haline getirebilirsiniz. Üçüncü ve son olarak iki ıslak mendil kapağını alt yüzeylerinden yapıştırıcı veya silikonla birleştirerek kişisel eşyalarınız için her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz mini bir çanta haline getirebilirsiniz.

8. Diş fırçası kapağı

Diş fırçaları kullanıldıkça ömrünü tüketir ve belirli aralıklarla yenilenmeli. Peki artık kullanılmayan kapaklara ne olacak? Kırılmadığı sürece küpelerinizden broşlarınıza, dijital belleklerinizden ataçlarınıza ufak şeyleri saklayabilecek bu diş fırçası kapakları, tekrar tekrar değerlendirilmeyi hak ediyor.

9. Atılan maskelerin lastikleri

Maskeler, küresel salgınla birlikte önemini arttırarak hayatımızın bir parçası haline geldi. Günlük olarak kullandığımız maskeleri, temizliğimizi ve sağlığımızı ihmal etmeden tekrar değerlendirebileceğimizi biliyor muydunuz? Maskenizin iki yanındaki lastik kısımlarını dikkatlice kesin ve ucundan düğümleyin. Ardından, elde ettiğiniz bu lastikleri kablolarınızı düzenlemek, havlularınızı rulo olarak tutmak ve daha fazlası için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

En Sevdiğiniz Gömlek Birkaç Yıkamada Çöpe Gitmesin! İşte Kumaş Türüne Göre Çamaşır Yıkama Rehberi
Yıllara Yenik Düşerek Paslanan Eşyaları İlk Günkü Haline Getirmek Mümkün!
İstenmeyen Tüylerle Yaşamak Zorunda Değilsiniz: Tüylerini Almayı Tercih Edenler İçin A'dan Z'ye Rehber!

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
YORUMLAR
05.02.2022

Herkesin okuyunca "aa iyi fikir" deyip asla kullanmayacağı öneriler serisinin 3. sezonuna hoş geldiniz.

05.02.2022

İsraf edilen, değerlendirilmesi gereken onca şey varken bunlar çok saçma olmuş, çok

Pasif Kullanıcı
05.02.2022

bitik pilleri atmayın bozuk radyolara takarsınız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ