Çöp Kutuları Yok Ama Halkı Tam Bir Zeka Küpü! Tayvan'la İlgili Çoğunuzun Aşina Olmadığı 16 Enteresan Bilgi

Genel kültür bombardımanına hazır mısınız? Eğer hazırsanız, beş dakika içerisinde üzerinizdeki bütün cehalet bulutlarını dağıtacak, Tayvan'la ilgili birbirinden enteresan bu bilgileri öğrenmeye başlayalım.

1. Tayvan; hükümet yetkilileri, çiftçiler, küçük işletme sahipleri ve zanaatkarlar da dahil olmak üzere işletmelerin ve bireylerin eklektik bir karışımıdır.

Tayvan'da yaşayan yaklaşık 23 milyon insan vardır ve oldukça yoğun nüfuslu küçük bir ada ülkesidir. Çalışan sınıf nüfusun beşte birini ve orta yaş sınıfı ise diğer beşte birini oluşturur. Tayvan'daki yetişkinlerin %96'sı okuma yazma bilmektedir.

2. Tüm adanın etrafını gezmek yaklaşık sekiz saat sürer.

3. Tayvan'daki çoğu insan Budist veya Taocudur.

Tayvanlılar, doğanın bilgeliğine kulak vermeyi ve onu yüceltmeyi severler. Ayrıca büyüklere saygı, nezaket ve misafirperverlik kültürlerinin en önemli parçalarındandır.

4. Tayvan halkı, çalışkanlıkları ve zekaları ile ön plana çıkmaktadır. Ülkedeki herkes her zaman çok çalışmaktadır.

Tayvanlı çocuklar, çok ders çalışırlar ve dünyanın en iyi matematik puanlarına sahiptirler. Buradaki çoğu insan çalışmayı çok sever, bu yüzden haftada 70 saate kadar mesai yaparlar. Ayrıca dünyanın en yüksek IQ oranına sahip ülkesi Tayvan'dır.

5. Tayvan'da evler genellikle çok küçüktür ve fiyatları da oldukça pahalıdır. Evler, uzun boylu ve zayıf ortalama bir Tayvanlının fiziksel özellikleri göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

6. Tayvan sokaklarında çöp kutuları bulunmaz.

Tayvan'da çöp kutuları genellikle bir evin veya iş yerinin içinde tutulur. Çöpler saati gelince çöp kamyonuna atılır ve bu kamyonlar, sokağa geldiklerini göstermek için yüksek sesle müzik çalarlar.

7. 7-Eleven marketler zinciri ülkenin her yerinde bulunur ve temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için tüm gece açıktır.

Bir Japon şirketine ait olan bu mağazalardan çıktı alabilir, taksi çağırabilir, kargo gönderebilir, faturalarınızı ödeyebilir ve daha sayamadığımız pek çok şeyi yapabilirsiniz.

8. Tayvan'daki okullarda, kız ve erkek öğrencilerin ağlamaları veya başka herhangi bir duyguyu birbirlerine karşı dışa vurmaları ergenlik sebebiyle oldukça normal karşılanır.

Yani okul koridorunda sinir krizi geçiren, hüngür hüngür ağlayan veya deli gibi birbirlerine bağıran öğrenciler görürseniz, sakince yanlarından geçip gidebilirsiniz.

9. Tayvanlı kızlar, açık renkli bir cilde sahip olmaktan hoşlanırlar ve bu nedenle mümkün olduğunca güneş ışığından uzak dururlar.

10. Tayvanlıların çoğu yağmurdan hoşlanmaz. Yağmurda yürümek, kültürlerinde hoş karşılanan bir durum değildir.

Anlayacağınız, yağmur altında romantik yürüyüşler pek de Tayvanlılara göre bir aktivite sayılmaz. Yağmurdan hoşlanmamalarının altında ise asit yağmuru korkusu ve ciltlerinin bozulacağı düşüncesi yatmaktadır.

11. Resmi adı Çin Cumhuriyeti olan Tayvan'ın binlerce yıl öncesine dayanan, insanlık tarihinin en eski delillerine kadar uzanan bir geçmişi vardır.

Çin Halk Cumhuriyeti’nden tamamen ayrı bir ülke olan ve temelleri 1911'de atılan Tayvan, bugün dünyada ancak 23 ülke tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınmaktadır. Ancak Tayvan, bağımsız bir devletin yapabileceği  pek çok faaliyeti yürütmektedir ve bu açıdan uluslararası ilişkiler ve özellikle uluslararası hukuk açısından müstesna bir örnek olmayı sürdürmektedir.

12. Hollandalılar 1700'lü yıllarda adayı sömürgeleştirmiştir. İspanyollar ise 18'nci yüzyılda ülkeye yerleşmeye çalışmış ancak bu çabaları bir sonuç vermemiştir.

17. yüzyılın sonlarına doğru, Koxinga adlı bir Ming Hanedanlığı yanlısı, Çin'deki topraklarını kaybetmiş ve bunun üzerine adada bir üs kurabilmek için Hollandalıları defetmiştir. İlerleyen zamanda ise Qing Hanedanlığı tarafından yenilgiye uğratılmış ve Qing Hanedanı etkisi Tayvan kültürüne entegre edilmiştir.

13. 1895'teki İlk Çin - Japonya savaşında, Japon İmparatorluğu adayı fethetmiştir.

Japonya'ya yapılan başlıca ihracat pirinç ve şekerdir. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Tayvan'da Japon emperyal eğitim sistemleri başlatılmıştır. Ayrıca Tayvanlılar, İkinci Dünya Savaşı'nda Japon askeri olarak görev almışlardır.

14. Tayvan'ın şu anki resmi bayrağı, 1928 yılında kabul edilmiştir. Bayraktaki on iki adet güneş ışığı, 12 Çin saatini ve yılın 12 ayını temsil eder.

Tayvan bayrağının tasarımı, Çin ve Tayvan tarafından 'ulusun babası' kabul edilen Sun Yat Sen ve Lu Hao Tung tarafından yapılmıştır.

15. Bayrağın renkleri, Tayvan halkının üç ilkesinin simgesidir. Bu, Çin Cumhuriyeti'ni özgür, müreffeh ve güçlü kılmanın politik politikasıdır.

Bu ilkeler, Sun Yat Sen tarafından geliştirilmiştir. Mavi renk, milliyetçilik ve özgürlük anlamına gelir. Kırmızı renk, geçim ve beraberlik anlamına gelir. Beyaz renk ise demokrasi ve eşitliği temsil eder.

16. Çin, Tayvan'ın bağımsızlığını tanımadığından; spor müsabakaları sırasında Tayvan bayrağının kullanılmasına izin verilmez.

Bu sebeple, bu tarz etkinliklerde Tayvan bayrağı yerine Taipei bayrağı kullanılır.

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR

Evet hepiniz tebrik ediyorsunuz. Biliyorum bu haberin altına 'Bizde bu zeka olsa Dünya'yı fethederdik gibi mesajlar gelecek.' Olabiliriz ey dost! Biz başarılı bir milletiz ne doğuyu ne batıyı bu kadar büyütmeyin gözünüzde.Ne demiş Sir Mark Sykes 'Eğer kendilerini tanımış olsaydınız, Türklere hayran olurdunuz.'

30.04.2018

asıl önemli olan çok çalışkan olmaları ve dinlerinin modernizme engel olmaması. gerisi kendiliğinden gelir zaten.

30.04.2018

Çöp kutusu zeka mı arttırıyor? Ne biçim başlık bu.

TÜM YORUMLARI OKU (17)