'Çok Yüksek Riskli' Aksaray'da Bir Karar Daha! Yeni Dönem Başladı

İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldığı belirtildi.

Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik yeni tedbirler alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Buna göre, salgınla mücadele sürecinde alınan tüm tedbirlerde göz önünde tutulan üretim, imalat ve tedarik zincirlerinin aksamaması ilkesi açısından önem arz eden ulaşım faaliyetlerinde etkinliğin sağlanması ve seyahat edenlerin mağduriyet yaşamaması amacıyla İçişleri Bakanlığının 8 Mart'taki genelgesi doğrultusunda; yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi olan toplu taşıma araçları HES kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere, tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilecek.'

Açıklamada, alınan yeni tedbirler kapsamında, il genelindeki tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, nikah salonu, düğün salonu ve kütüphane girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Kızılcık Şerbeti Fragmanında Doğa'nın Odasında Asılı Duran Siyasi Parti Afişi İzleyicinin Dikkatinden Kaçmadı!
YORUMLAR
11.03.2021

Hes kodu Bi işe yaramaz

11.03.2021

Çok özür dileyerek bir şey demek istiyorum, ben samsunda yaşıyorum ve bulunduğum ilçede koranavirüs sadece 1 bölgede vardı. Fakat önceki hafta buraya içişleri bakanı geldi camiinin önünde cenaze kaldırdılar ama camiinin önü tıklım yıklım yollar falan kapandı, işte bi hafta sonra o kalabalığın acısı ilçemizin ve özellikle oturduğumuz evin çevresini kıpkırmız sardı. Yani biraz ara verirsek mitinglere +15 gün de kapanırsak mavi şehirler gibi olur yüksek riskli bölgeler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ