Çok Tartışılan Hayvan Hakları Yasası Komisyondan Geçti: Haftaya Genel Kurul'a Gelecek

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Türkiye’de büyük tartışmalara sahne olan ve sokakta yaşayan hayvanların öldürülmesini de içeren yasa tasarısı komisyondan geçti.

Dün Meclis’te yapılan komisyon görüşmelerinde yasa teklifinde bulunan sokak hayvanlarına “ötanazi” ibaresi yasadan çıkarılmıştı ancak Veteriner Hizmetleri Kanunu’ndaki esaslara göre ötanazi yapılmasının yolu açık tutulmuştu.

Komisyonun bugünkü görüşmeleri de oldukça sert geçti ve muhalefet vekilleri AK Parti vekillerine "İnsanlık sınavından kaldınız, kaçıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gazeteci Cem Küçük, Narin'in Ağabeyini Hedef Gösterdi: ''Abisi Bir Şey Yaparken Narin Görüyor''
YORUMLAR
23.07.2024

ALLAH verdi onların canını insanoğlu alamaz onların da yaşamaya hakkı var

23.07.2024

ölen çocukların da canını allah verdi başkası mı verdi ? işte böyle at gözlüğü bakıyorsunuz olaylara. yediğin et tavuğu da allah verdi canını doğru onlar sana yemek olarak yaratılmış dimi :D

23.07.2024

Doğanın dengesini bozuyorsunuz. Sabah gördüm annesi başında cocuk gitti yatan köpeğe taş attı köpek çocuğun kolunu ısırıyordu iyi oldu dedim hep böyle yaptıkları için ısırıyorlar zaten. ayrıca bakımlarını,beslenmelerini yapsalar sorun çözülür uyutulacaksa başta olanlar uyutulsun.

23.07.2024

yurt dışında bozulmadı türkiyede bozulacak zaten

Asla kabul etmiyorum

23.07.2024

Kabul etme sahiplen

TÜM YORUMLARI OKU (242)