Çok Para Kazandırdığı Düşünülen 10 İş

Hiç cesaret edemediğimiz, ama cesaret edip de bir girişsek iyi para kazanabileceğimizi düşündüğümüz işler vardır. Hatta işimizden sıkıldığımızda aklımıza gelen, 'aslında şu işte iyi para var' dediğimiz, nihayetinde bulaşamadığımız işler var. İşte bunlardan 11 tanesini sizler için bulup çıkardık. Gerçekten çok para kazandırıyorlar mı? Takdir sizin.

1. Çay ocağı işletmek

Nedir ki, sadece çay, kahve yapıyorsun. Belki simit falan da koyarsın tezgaha. Aldığın belli sattığın belli. Küçük bir mekan, bir çay ocağı, bardak, tabak, vs. Sermayesi bu. Günde hiç satmasan 200 çay satarsın, 75 kuruştan satsan; 150 lira, ayda eder 4.500 lira, 1000 lira giderin olsa cebine 3.000 lira kalır... Gerçekten öyle mi?

2. Kestane kebap yemesi sevap

Kış aylarının vazgeçilmezi. Çıtır çıtır, sapsarı, iri kestaneler. 100 gr'ı 3-4 lira. günde 3 kilo satsan 100-120 lira, ayda 3.000-3.500 lira. Kira yok, kestaneyi toptan alsan kilosu 3 lira, temiz 2.500 cebinize kalır.

3. Seyyar pilav tezgahı

Mekan ve pilavınızın lezzeti çok önemli. Eğer iyi bir mekanda, güzel bir pilav satıyorsanız 4.000 liradan aşağı aylık cironuz olmaz. Mümkün değil.

4. Tane meyve/sebze satmak

Tane muz, kivi, elma, hıyar, dilim karpuz, vb. işler de iyi para getiren işlerden. Yazın Sultanahmet'te dilim karpuz satmanın karı inanılmaz. Hakeza İstanbul/Aksaray'da tane muz işinin resmen mafyası oluşmuş durumda. Hıyar zaten uzun süredir satılıyor. Demem o ki tane işi satıyor diye küçümsemeyin, bir muzun tanesi 50-75 kuruş, aylık getirisi yerine göre 4.500-5.000 liraya kadar çıkabilir.

5. Çiğ köfte

İster seyyar ister dükkanda olsun bu zamanın iyi getirisi olan işlerinden biri çiğ köfte satmak. Her ne kadar mantar gibi her yere çiğ köfteci açılmış olsa da iyi bir çiğ köftenin alıcısı her zaman var. Hele adınızı duyurmuşsanız ve 'etli çiğ köfte' seçeneğiniz de varsa hayırlı kazançlar.

6. Haşlanmış mısır/Bardak mısır

Mısırın her türlüsünün alıcısı var. Haşlanmış, közlenmiş, bardakta, soslu, vb. İster mesire yerlerinde gezip dolaşın, ister plajlara inin, ister parklara gidin, isterseniz de AVM'nin içinde bardakta satın çalışan değil de işin sahibiyseniz geliriniz belli bir standardın altına inmez.

7. Waffle

Son zamanların gözde ürünü. AVM'lerin hepsinde, ana caddelerde, köşe başlarında rastlamak mümkün. 'Buranın waffle'ı iyi' dedirttiniz mi gelsin paralar.

8. Pazarcılık

Bünyeniz sağlamsa, gece 9'da yatıp sabah 5'te kalkmak sizin için sorun değilse, yükleme boşaltma işleri sizi yormuyorsa ve sinirlerinizi aldırdıysanız pazarcılık size göre olabilir. Sadece işgaliye ve tahta parası vererek güzel paralar kazanabilirsiniz.

9. E-ticaret

Bilgi sahibiyseniz, kendinizi tamamen bu işe verirseniz, eğitimini aldıysanız gerçekten dudak uçuklatan rakamlar kazanmanız olası. Ama bir hevesle girip, çok iyi para kazanmak mümkün değil.

10. İddaa / At yarışı

Bunun bir iş olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Rızkını bu oyunlardan kazanan insanlar var. Küçük ama garanti miktarlar yatırarak bu işten düzenli gelir elde eden kişiler var. Ama bizim tavsiyemiz yine de siz siz olun bulaşmayın ya da alışkanlık haline getirmeyin. (Sağlam kupon varsa yorumlara yazın)

Bonus: Orkestrada üçgen zil çalmak

Herkesin merak ettiği konu. Orkestrada keman çalan ile üçgen zil çalan aynı parayı mı alıyor? Eğer öyleyse üçgen zil çalmak karlı bir şey olabilir. Ancak bunun için konservatuvar eğitimi almak ve üçgen zilin yanı sıra daha birçok enstrümanı da çalabiliyor olmanız gerek. Ama sanmıyorum ki kemancı ile zilci aynı parayı alsın... Alıyor mudur ki?

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın Açıklamaları Gündem Oldu: ''Sponsorlarımız Yasal ve Helal''
Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi
Köylü Fenomenlerin İçerik Kavgası Tartışma Yarattı