"Pişirmenin Tekniği mi Olurmuş?" Demeyin, Var! Altın Değerinde 17 Pişirme Tekniği

Biz kadınların en haz aldığı şey pasta börek yapmak desek yanlış olmaz bence. Ayrıca ilginç pasta tarifleri kafa boşaltmamız açısından bize çok iyi gelen bir aktivite olmuştur. 

Peki bunu en pratik şekilde nasıl hazırlayabiliriz?

Hepimizin kolayca yapabileceği en iyi pişirme tekniklerini BuzzFeed, üyelerine sordu ve biz de harika önerilerini sizler için derledik.

1. Kalıbımızın ölçüsünde olacak şekilde pişirme kağıdını kesip kalıbımıza yerleştirelim.

Bir diğer öneri ise yapacağımız kekin ya da kurabiyenin yapışmaması için kalıbımızı azıcık tereyağı ve un ile kaplayalım.

2. Amacımız kurabiyelerimizin kenarlarının sert ve gevrek, ortasının da yumuşak olması.

Fırında fazla bekletirsek kurabiyelerimizin yanması kaçınılmaz, o yüzden pişme süresini iyi hesaplamamız gerekiyor.

3. Kekin şeklini bozmadan kalıbından çıkartmamız için malzemeyi kalıba dökmeden önce her yerini güzelce yağlamamız gerekiyor.

Kalıbımızı yağlamazsak istediğimiz keki ya da malzemeyi kalıbından çıkartamayız.

4. Tarifimizde damla çikolata ya da meyve parçacıkları varsa bu parçacıkları unla karıştıralım ki birbirine yapışmasını önleyelim.

Bu sayede bu parçacıkların, kekin dibine çökmesini engeller ve lezzet konusunda da eşit bir dağılım yapar. Kısa bir dipnot. 😎✍

5. Muffin ya da cupcake yapacaksak; küçük bir dondurma kaşığı edinmemiz gerekiyor, kaplarımıza eşit ölçüde dökmemiz açısından.

Bu gerçekten bize çok kolaylık sağlayacak.

(Dondurma kaşıkları çok ucuz, pazarlardan bile edinebilirsiniz.)

6. Yumurta ve toz şekerin iyice çırpılması kekin kabarması konusunda daha etkili olacaktır.

Hepimiz iyi biliriz ki kabarmamış bir kek hiçbirimizin canını çektirmez. Kabarık bir kek ise kimse dayanamaz, hele ki çikolatalıysa... 😋

7. Tarifimizin dışına çıkmamak ön koşul. Tepeleme un koyun diyorsa tepeleme un, silme un diyorsa silme un koymamız gerekiyor.

8. Malzemeyi bardakla ya da başka bir ölçekle ölçüp "acaba fazla mı oldu?" demek yerine bir mutfak tartısı satın almamız, ölçüler açısından garanti olacaktır.

Böylece yaptığımız keklerden ve kurabiyelerden daha doğru sonuçlar elde ettiğimizi göreceğiz. 😉💪

9. "Bir fiske tuz mu, ne alakası var?" demeyin...

İster kek yapalım, ister kurabiye; malzemenin içine bir fiske tuz koymak yaptığımız şeye lezzet verir.

10. Hazırlıksız yakalandık ve oda sıcaklığı kıvamında yağımız yok. Donmuş yağı rendelersek bu problemin ortadan kalktığına şahit olacağız.

Fakat soğutulmuş tereyağı kullanmamız gerekiyorsa onu da rendeleyelim ve rendelemeden önce 1 saat donduralım.  ✅

11. Tüm malzemeyi kalıba döktük ve fırına attık. Kekimiz bir süre sonra hazır hale geldiğinde fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.

Fırından çıkar çıkmaz kekimizi bölmeyelim, kesmeyelim ya da üzerinde süslemek için oynama yapmayalım ve 30 dakika soğumasını bekleyelim. Kekin hamur haline gelmesini hiç birimiz istemeyiz. 🙌

12. Unu elemek bizim için avantaj çünkü, unu havalandırmış oluyoruz. Böylece un daha iyi yoğurulur hale geliyor ve daha kolay ölçüye geliyor.

13. Kekimizin hava aldırmaz bir kapta taze kalması için kabımızın içine 1 dilim ekmek koymayı unutmayalım.

14. Kek pişmek için fırına girmek üzere, fakat fırına sokmadan önce tezgahın üzerinde kalıbı birkaç defa vurmamız gerekiyor.

Neden mi? Çünkü malzemenin içindeki büyük hava kabarcıklarını yok ediyor.

15. Keki sütle hazırlarsak daha ıslak bir görüntü elde etmiş oluruz. Çok iştah açıyor değil mi?

Islak kek, çikolatalı kek ve buna benzer kek yaparken süt tercih etmeliyiz.

16. Kekin pişip pişmediğini basit bir kürdan yardımıyla kolayca anlayabiliriz.

Bir kürdanın ucunu kekimize hafifçe batırıyoruz. Kürdana malzeme bulaşıyorsa kekimiz daha pişmemiş, malzeme bulaşmıyorsa: kekimiz pişmiş demektir. 😎

17. Kullandığımız malzemeler oda sıcaklığında olmalı, çünkü soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önlüyor.

Sıcaklık, her şeydir! Tarifinde yumuşamış tereyağı diyorsa, (oda sıcaklığında yani) o şekilde yapmalıyız. Bunlar soğuk malzeme için de geçerli. O zaman da malzememizin soğuk olmasına özen gösterelim.

Artık pişirme tekniklerini de öğrendiğimize göre, hazırlayacağımız kek ya da kurabiyenin lezzetine lezzet katacak, ve hayatımızın her anında bize yardımcı olacaklar. Şimdiden afiyet olsun, yemek tarifi vermiş gibi hissettim be.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR

Bunlar pişirme teknikleri değil, düzgün bir şekilde kek,tatlı yapabilmek için gereken ufak teknik detaylardır. Pişirme teknikleri olarak : Soteleme,rosto,poşe,buhar vb. seçenekler sıralanabilir. İçerik güzel fakat başlık değişebilir.

24.10.2016

Eğer yumurtanın beyazıyla şekeri iyice çırpar ve köpüğü söndürmeden diğer ürünlerle karıştırırsanız ne kadar kabardığına ve yumuşacık kıvamına inanamazsınız:)

24.10.2016

ben kekte sıvı yap kullanırdım, zeytin ya da ayçiçeği, ama kalıbın dibine biraz yapışıyordu yağlasam da azıcık un serpsem de yine de kalıptan çıkarırken biraz dağılıyordu, yalnız bir gerçek var o da şu çiğ kek hamuru pişmiş halinden daha güzel

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ