Çok Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya, Muğla ve Malatya çevreleri ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli (51-75 mm) ve yer yer şiddetli (76-100 mm), gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çorlu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

ÇANAKKALE Parçalı yer yer çok bulutlu 21

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KIRKLARELİ Parçalı yer yer çok bulutlu 21

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege Kıyıları'nda kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20

İZMİR Parçalı bulutlu 25

MANİSA Parçalı bulutlu 26

MUĞLA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

HATAY Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

MERSİN Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 23

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. 18

SİNOP Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

BAYBURT Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

SAMSUN Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

KARS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu 30

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 27

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu 30

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 29

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli fırtına; Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların Batı Karadeniz'de şiddetli olması bekleniyor. Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), batısında kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s); akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısında 4 ila 6 (30-50 km/s); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), gece saatlerinde batısında 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Batı Karadeniz'de 1,5 ila 2,5m, akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz'in batısında 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi, Batı Karadeniz'de zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş:İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!