Çok Konuşulan Yazılımcı Maaşları Ortaya Çıktı: Kendileri Açıkladılar!

Maaş öğrenmeye bayılıyoruz. 'Kaç para alıyorsun?' şeklindeki toplumsal geleneğimiz, özellikle yaş seviyesi yükseldikçe artık algıların değiştiği ortamda asgari ücreti bile yüksek görmekle sonuçlanırken, çok konuşulan yazılımcı maaşları da ortaya çıktı. Yapılan bir anketin sonucuna göre bakın yazılımcılar kaç para alıyor?

Altuğ Akgül'ün yaptığı yazılım sektörü maaş anketine yaklaşık 6090 kişinin katıldığı görülüyor.

twitter.com

Çalışanların pozisyonlarına göre katılımcıların en yüksek olduğu kesim back end, full stack ve front end developer'lar oluyor. Yani yazılımı baştan sona, geride kodlayan ve görünüm yazanlar oluyor.

twitter.com

Ankete katılanlar ağırlık 1-3 yıl deneyimliler olurken, onları 3-5 yıl deneyimlilerle, 0-1 yıl sektörde yeniler takip ediyor.

twitter.com

Ankete katılanların yüzde 33'ü yaklaşık 3'te 1'i orta düzey çalışanlar olurken, yüzde 30'u senior yani üst seviye, yüzde 27'si de junior yani uzman yardımcısı benzeri pozisyonlarda bulunuyor.

twitter.com

Anket katılımcılar yüzde 88 oranında Türkiye'den oluyor.

twitter.com

Anket katılımcılarının yüzde 80'i de Türkiye merkezli şirketlerde çalışıyor ve 72'si de İstanbul'da bulunuyor.

twitter.com

Yazılımcıların yaklaşık yarısı uzaktan çalışıyor. Yüzde 33'ü hem uzaktan hem ofisten, kalan yüzde 18'i ofise gidiyor.

twitter.com

Yazılımcıların maaşlarına gelince, 24 bin 961 TL'den başladığı üst sınırın ise 125 bin 730 TL olduğu görüldü. Sizce bu maaşlar nasıl?

twitter.com

Popüler İçerikler

İran'ın Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümü Nedeniyle Türkiye'de 1 Günlük Milli Yas İlan Edildi
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
07.02.2024

90.000tl maas alsa ne olur..kira olmus 25.000tl istanbulda..ev almaya kalksa 5-6 milyon..1 araba olmus 1 milyon en az..yillarca calis bir bok sahibi olama..genclerin isi zor bu ülkede..yurt disinda yazilimci 2 ayda arabasini 2.ci yilda evini aliyor..türkiyede metrobüsle tıkış tıkış işe git gel..özgürlük yok köle sistem..

07.02.2024

Gotunuze girsin yazılımcı maaşları

08.02.2024

Kuryenin 100,000 kazandigi yerde 12+ yil tecrubeli programci 125,000 kazanmis ne ki? 500,000’den az olmamali o seviyedeki bir programci maasi

Anadolu'da kuryelik yapan biri olarak 100bin kazanan kurye yok canım kardeşim. Olursa İstanbul gibi mega şehirlerde günde 15 saat ortalama çalışarak izin kullanmadan brüt olarak bu tutarı belki yakalayabilirsiniz. Brüt tutardan size zahmet motor masrafı,yakıt,Bağkur, muhasebe ucreti,vergi,2 öğün yemek vb. Bunları düştükten sonra kazandigina kanaat getirirseniz her sözü söyleme hakkına sahip olursunuz. Arastirma yapmadan lütfen meslek kazançları hakkında yorum yapmayınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ