Türkiye'de 2018 yılında basılan kitap sayısı 580 milyon 956 bin 504 olarak açıklandı. Kişi başına düşen kitap sayısı 7,18 olarak belirlendi. Türkiye'de fert başına düşen kitap sayısının azlığı dikkat çekerken, gözden kaçırılmaması gereken önemli noktalardan biri, bu kitapların da üçte birinden fazlasının eğitim kitabı olduğu.
Okuyan bir toplum değiliz bu ortada.Bunu söyleyip öz eleştiri yapınca da vatan haini damgası yiyorsunuz ! En iyisi her şey mükemmel ülkede padişahım çok yaşa demek...
O senelerde kitaplarla büyümesi gereken çocukların test kitaplarıyla muhattap olmaya zorlandıkları içindir. Her sene müfredat değişiyor çat yenisini çıkar. Çocukluktan soğuttular kitaplardan. Özellikle şu dünya klasikleri yok mu? Zorla okutuyorlardı onları okullarda evlerde. Aile kitap okuyor mu bir kere evde? Ben kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandım biliyor musunuz? Oyuncaktan çok kitabın olduğu bir evde büyüdüğüm için. Oyuncak kötüdür demiyorum. Ama evde benden başka kitap okuyan fertler de vardı. Hangimizin ailesi yapıyor bunu? Ve ben o kitap okuma alışkanlığımı, ne zaman o test kitapları hayatıma girdi, kaybettim. 6. sınıftaydım ve sbs denilen illete o yaşta hazırlanmaya başlamıştım. İşte bu yüzden bu ülkenin okuma alışkanlığı yok.
O ders yayınları da doğru dürüst olsa bari..