Çocukluğumuzda Sadece Misafir Gelince Açılan ve Bize Yasak Olan Salonlarda Neler Olduğunu Açıklıyoruz

80'ler ve 90'ların başında çocuk olanlar birazdan çok nostaljik bir seyahate çıkacak. Evimizde bulunan ama girmemizin yasak olduğu o bölgeye nihayet hep birlikte giriyoruz. Gördüğünüz her bir nesnede ekmeğinize salça sürüp sokağa inmek isteyeceğiniz kesin. Annenizin terlik fırlatmasına hazırsanız böyle buyurun!

Özellikle 80'lerde ve 90'lı yıllarda çocuk olanlar hatırlayacaktır, eve misafirin gelmesi demek olağanüstü hâl ilanı demektir. Ve misafir her zaman oturup televizyon seyrettiğimiz odada değil, normal zamanda girilmesi yasak olan salonda ağırlanır. Biz şimdi o salona annemizden-babamızdan gizlice giriyoruz ve içerde neler olduğuna tek tek bakıyoruz.

1. Konfor dışında asalet, ihtişam ve mesafe vaadinde bulunan bu rokoko tarzı ahşap koltuklar. Misafir gelmediğinde bu koltukların üstü beyaz örtülerle örtülür dememe herhalde gerek yok.

2. Sehpanın üstünde duran cam masa çakmağı ve kullanılmasına izin verilmeyen cam kül tablası. Bu çakmaktan şu an çoğu kişinin haberi bile olmayabilir.

3. Sanki Paşa Dedemizden kalan kıymetli nesneleri saklıyormuşuz gibi gösteren gümüşlükler, vitrinler. Bunlar şu an çok değerli bu arada.

4. Kullanılmaya kıyılmadığı için vitrinin içinde tozlanan yaldızlı, kristal bardaklar. Halbuki kullan gitsin, bizimle mezara mı gidecek? Ama her şey şimdiki gibi kolay ulaşılabilir değildi o zamanlar işte.

5. Bayramdan kalan kağıtlı şekerleri içinde bulunduran gondol şekerlik. Bunların bir de porselen olanları vardı.

6. Misafir gelir gelmez ferahlamasını sağlamak için kenarda dökülmeyi bekleyen limon kolonyası. O zamanın kolonyaları bir başka kokuyordu.

7. Tıkırtısı sessizliği bozan, saat başı gong sesiyle çalan ahşap kolonlu duvar saati. Hele bir de gugukluysa buyurun şenliğe!

8. Kısıra bulaşmış kekli tabak ya da sadece tatlı ikram ederken çıkartılan ahşap zigon sehpalar da o dönem az kahrımızı çekmedi.

9. Annelerin çeyizinden kalan ve yine kullanmaya kıyılamayan porselen yemek takımı da az evvelki vitrinin içinde o şanslı günü bekleyip dururdu.

10. Hem misafire kültürlü bir aile olduğumuzu göstermek için hem de bilgiye verdiğimiz değer sebebiyle görünür bir yerde dizilmiş ansiklopedi seti. İnternet geldi, ansiklopedi kültürü bitti...

11. Annelerin binbir emekle telleri eğip bükerek yaptığı ya da eş dost tarafından hediye edilmiş bu boncuklu ağaçlar.

Şu an kendinizi böyle hissettiniz değil mi? Ne yalan söyleyeyim, benim de içimden ekmeğin üstüne salça sürmek geldi .😍

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Eskiden Mahalle Bakkallarında Satılan Bu Nostaljik Ürünleri Hatırlayınca Yaşlandığınızı Anlayacaksınız
Travesti ve Cüce'nin Öteki Dünyası: Dönersen Islık Çal Filmini Başka Gözle Seyretmenize Sebep Olacak Detaylar
Kaçılın Babanız Geliyor! Her Emekli Babanın Yaptığı Dillere Destan 13 İlginç Davranış
Bayıldığımız Türk Filmlerinin Absürtlükte Çığır Açmayı Hak Eden Aşırı İlginç 13 Özeti

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR

Benim anneanemde hala var ama onunkin de bir fark var misafir de giremiyor.😂 Devlet erkanı ağırlamak için sanırım.🤣

17.09.2021

Belki de bir kaç sene önce içeride unuttuğu misafirlerin cesetlerini kimse görmesin diye olabilir :))

16.09.2021

eşyaların esiri oluyoruz yıllarca.. annem de eskiden salona sokmazdı bizi, ta ki anneannem vefat edince bütün eşyaları sahipsiz kaldı, hatıra alınan alındı ama gerisi hep dağıtıldı..

Rahmetli anneannemin evinde tam tekmil bir misafir salonu vardı. O konsoldaki bütün yaldızlı kadehler, Çekoslovak porseleni bardaklar, kristaller falan hepsi depremde gitti :(

TÜM YORUMLARI OKU (12)