Çocuklarınıza Örnek Olarak Gösterebileceğiniz Türklerde Bugün: Bilgisayar Mühendisi Ece Kamar

Çocuklarınıza örnek olarak gösterebileceğiniz Türkler serisinde her gün bir biyografi ile karşınızda olacağız. Bu biyografilerde nispeten daha az bilinen ama uluslararası üne sahip kişileri içeriğimize konu etmeyi planlıyoruz. Bu konuda sizlerin de önerileri olursa bekleriz. İçeriğimizin bugünkü dünyaca ünlü konuğu ise: Ece Kamar

1983'te İzmir'de doğan Ece Kamar, Bornova Anadolu Lisesi ve İzmir Fen Lisesi'nde okuyarak mezun olur ve lisans eğitimini Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği bölümünde 2006'da tamamlar.

Sonrasında yüksek lisans eğitimi için Harvard Üniversitesi'ne gider ve 2007'de mezun olur. Doktora* için de aynı üniversitede kalır ve ünlü bilgisayar bilimci Barbara J. Grosz ile çalışır.

*Kamar'ın doktora tez başlığı: Reasoning Effectively Under Uncertainty for Human-Computer Teamwork

Bu arada 2007'den itibaren Microsoft'ta çalışmaya başlayan genç bilim insanı halen bu şirkette İnsan merkezli yapay zeka araştırma alanında, İş ortağı araştırma alanı yöneticisi olarak görev yapmakta.

Dr. Ece Kamar, çalışamlarının ilgi alanını şu şekilde belirtiyor: Makinelere bazı koşulları öğreterek onların insanlar hakkında daha adil kararlar vermesini sağlamaya çalışıyoruz.

Peki bu çalışmalar ne işe yarar? Günümüzde kendi giden arabalar oldukça popüler. Bunun yanında ABD'de hakimlerin karar vermeden önce yapay zekaya danıştıklarını da biliyoruz. İşte Kamar'ın çalışmaları yapay zekanın en doğru kararı vermesi üzerine yoğunlaşıyor.

Harvard'da Robert L. Wallace burs ödülü ve Microsoft Araştırma Burs ödülüne sahip olan Kamar'ın 40'tan fazla hakemli dergide yayını bulunuyor. Ayrıca Kamar'ın patentli araştırmalarından bazılarını Microsoft ürünlerinde kullanmaya devam ediyor.

İnsanların olmadığı kadar makinelerin de mükemmel olmadığını belirten genç bilim insanı, iki tarafında güzelliklerini birleştirmeye çalıştıklarını söylüyor ve başarılı bilimsel hayatını Amerika'da devam ettiriyor.

Ne mutlu topraklarımıza ki bize ki böyle bir bilimsel değerine sahip olmuşuz! Yarın görüşmek üzere dostlar!

Kendisini dinlemek isterseniz:

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Çocuklarınıza Örnek Olarak Gösterebileceğiniz Türklerde Bugün: Doktor Hakan Oruçkaptan
Çocuklarınıza Örnek Olarak Gösterebileceğiniz Türklerde Bugün: Botanikçi Asuman Baytop
Çocuklarınıza Örnek Olarak Gösterebileceğiniz Türklerde Bugün: Arkeolog Kenan Tevfik Erim
Çocuklarınıza Örnek Olarak Gösterebileceğiniz Türklerde Bugün: Gravür Sanatçısı Aliye Berger
Çocuklarınıza Örnek Olarak Gösterebileceğiniz Türklerde Bugün: Piyanist Güher ve Süher Pekinel

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Türkiye'ye Gelir mi? Suudi Arabistan'da Forma Giyen Cristiano Ronaldo'dan Değişim Kararı
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!