Ashish Humar Jain, 2010'da henüz 28 yaşındayken, süt endüstrisinde hayvanların gördüğü kötü muameleyi gösteren bir video izledikten sonra eşiyle birlikte vegan bir diyete başlamaya karar verdiğini anlatıyor.
Jain, eşinin o dönemde hamile olduğunu ve Hindistan'ın İndore kentinde yaşayan çiftin çocuklarını da vegan yetiştirmeye karar verdiğini söylüyor.
Vejetaryen yemek çeşitliliğinin bol olduğu Hindistan sofrasının çifte bu süreçte çok yardımcı olduğunu paylaşan Jain, bitki ve tahılların aslında çok yüksek besin değerine sahip olduğunu söylüyor ve Hint mutfağını vegan ailelere tavsiye ediyor.
Kerala'da büyüyen ve 2014 yılında İspanya'ya taşınan 33 yaşındaki Bhavya Chandra Prem ise üniversite çağında Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı gibi hayvan haklarını inceleyen birtakım belgeseli izledikten sonra vegan olmaya karar verdiğini anlatıyor.
2020'de hamile olduğunu öğrendiğinde diyetini değiştirmek istemediğini söyleyen Prem, doktoruyla görüştüğünü ve yüksek proteinli vegan bir diyet ile bu sürece devam ettiğini belirtiyor.
Prem, 'Çeşitli mercimekli yemekler, bakliyatlı türlüler, sebzeli çorbalar, tofu ve soya ürünleriyle beslendim. En sevdiğim maş fasulyesiyle yapılan, Hindistan cevizli bir türlüydü' diyor.
Klinik Diyetisyen olan Edwina Raj, Hint yemeğinin veganlar için çok uygun olduğunu söylüyor, sağlıklı protein tüketimi için esmer ve siyah pirinç türlerini, mercimeği, kurutulmuş bezelyeyi ve fasulyeyi tavsiye ediyor.
Jain ise yerel yeşil yapraklı sebzeleri, kimyon tohumunu ve susamı öneriyor.
Sadece B12 değil, vegan beslenmede eksik kalan daha fazla vitamin var. Büyüme çağındaki çocuklara hayati önem taşıyan gıdaları vermeyip takviyelerle dengelemeye çalışmak ne kadar doğru? Bırak yetişkin olunca kendi beslenme kararını kendi versin. Bir de bunun daha kötü versiyonu var, etçil bir hayvan olan kedilerini vegan besleyenler. Resmen hayvan istismarı. Her canlı doğasına uygun beslenmeli, buna insan yavruları da dahil.
Cocuklarima erken yaslarda bu tarz yemek yonlendirmesi yapmadim. Buyunce kendileri karar verdi. Buyume caginda vucutlarinin gereksinimi olabilecek seylerin eksikligini yasamalarindan korktum. Su an evde yari yariya et yiyen ve yemeyenler.
Ben Adanalıyım, ete göte muhabbete düşkünüm vazgeçemem