Çocukların Okullara Aç Gelmesi Ebeveyn İhmali mi Yoksa Fakirlik mi Tartışmalarını Alevlendirdi

Yüksek enflasyon, işsizlik sadece sayılardan etiketlerden ibaret değil. Toplumun bir kısmının hayat standartlarının düşmesi düşük standartlarda olan kısmın da açlığın pençesine düşmesinin nedeni. Yaşadığımız krizin etkilerini okullarda, öğrencilerde de görmek mümkün. Pek çok eğitimcinin gözlemine göre çocuklar okula aç geliyor.

Öyleki şöyle bir şey de yaşanmış.

Bu durumu fark edenlerden biri de Anıl Kadir Eranıl. Eranıl Tweetinde gelecek neslin sağlıksız olacağını öne sürdü.

Kahvaltı yapamayanların yanında yetersiz kahvaltı yapanlar da var.

Okullarda daha temizlik malzemesi bile olmaması ayrı bir sorun.

👇

👇

Yemek olan okullarda da farklı sorunlar var.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Ucuz İşçi Gücü, Mülteciler ve Çok Daha Fazlası... Emrah Safa Gürkan'ın Neoliberal Devlet Yorumu Gündemde
Verdiği Seminerlerle Milyonlarca Lira Kazanan 'Bilinçaltı ve Kuantum Eğitmeni' Diplomasız Çıktı
Atanamayan Bir Öğretmen Adayı Daha Yaşamına Son Verdi

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR

Tartışmanın neresindeyim bilmiyorum. İki kızım var ve okula gitmeye başladıkları günden beri her sabah 7.15 te kalkar kahvaltı hazırladım . Ha sanmayın ki öyle peynirli zeytinli kahvaltı ediyorlar . Yemiyorlar . Sevdikleri belli şeyler var yalan yok . Hazırlıyorum yedirip öyle gönderiyorum servis e . Yanlarına da koymak istiyorum ama büyük kızım kabul etmiyor ben bebek değilim diyor . Küçüğe mutlaka koyuyorum öğlene kadar atıştırsın diye . Okulda yemekhane var lokanta var . Yemekhane yemekler listeli . Lokanta da istediğini ye öde çık . Büyük lokantaya gidiyor , küçük yemekhane ye . Evet maddi olarak fiyatlar ciddi zamlandı ama ben yemem onlara yediririm napayım aç kalamazlar kalmamalılar ….

Şunu da eklemek istiyorum yokluk ayrı ilgisizlik ayrı . Hepimiz insanız başımıza neler geliyor . Ama ilgi öyle bir şey değil . Varlığını göstermek ,sevmek parayla değil ….

İlkokul ve ortaokul dönemlerimi günde 1 TL'ye tavuk döner yiyerek geçiriyordum. Lisede kek meyve suyu ile geçiştirmeye başladım. Yıllardır hâlen daha kahvaltı yapmam ve yapamıyorum. Öyle alışmışım. Sağlıksız yaşamaya, en kalitesiz, en hormonlu gıdalar ile beslenmeye alışmışız biz hepimiz. Çünkü bu ülkenin imkanları gerçekten çok kısıtlı ve vahim durumda. Sağlıksız bir toplumuz biz.

19.04.2022

Kabul etmekten kaçındığımız gerçeği çok güzel yazmışsınız; “Bu ülkenin imkanları çok kısıtlı ve vahim durumda.” Tüm sorunlarımızın asıl nedeni bu. Depremlerde evlerimiz bu yüzden yıkılıyor. Çocuklarımız kötü eğitim bu yüzden alıyor. Üniversite öğrencilerimiz tarikatların eline bu yüzden düşüyor. Eğitimli insanlarımız bu yüzden kaçıyor. Suçluları kısa mahkumiyet sürelerinde bu yüzden çıkıyor.

19.04.2022

Bunun ihmal ile alakası yok. Gerçekten Aç olarak bayılıyorlar! Eşimin okulunda denk geldi böyle bir öğrenci. FAKİRLİKTEN ! Çocukta küçük kardeşinin yemesi için yedim deyip yemiyor. Yani her şey toz pembe değil hayatta. Kenar mahallelerde asıl sıkıntı.

TÜM YORUMLARI OKU (14)