Çocukları IŞİD'e Katılan Batılı Anneler 'Yaşam' İçin Birleşti

Farklı farklı sebeplerden ötürü oğulları, kızları ya da kocaları radikal İslam örgütü IŞİD'e katılan kadınlar, Mothers for Life isminde bir ağ oluşturdular. Tek hedefleri var, sevdiklerini geri döndürebilmek.

Christianne Boudreau oğlunu IŞİD saflarındayken kaybetti

Her şey 22 yaşındaki oğlu Suriye’ye gidip IŞİD’e katılan ve hayatını kaybeden Damian Clairmont’un annesi Christianne Boudreau'nun, diğer ailelere tavsiyelerde bulunmasıyla başladı.

Örümceği bile incitemezdi

Oğlu Damien için 'Dünyadaki en merhametli çocuktu. Kurşunlanan çocuklar için isyan ederdi. Örümceğe bile zarar veremez, hayvanı evin dışına çıkarırdı' demişti.

Ebeveynleri uyardı...

Boudreau, ebeveynlerin çocuklarıyla IŞİD hakkında konuşması gerektiğini belirterek, “Kendimizi bilgi, farkındalık ve eğitimle donatmamız gerekiyor ki bu konularla başa çıkıp çocuklarımızla erken yaşta konuşabilelim. Cinsel sağlık ve uyuşturucu eğitiminde bunu yapıyoruz. Bunlar gibi IŞİD de çocuklarımızın önüne çıkabilecek başka bir zorluk” ifadesini kullanmıştı.

Sonunda "Mothers for Life" [Yaşam için Anneler] grubu oluştu

Danimarka, Belçika, Fransa ve Almanya'dan cihatçı anneleri bir araya geldiler. Şimdilik 10 kişilik bir grup olsa da ileride genişleyeceğine inanılıyor.

Hatta çocukları için bir mektup yayınladılar

Anneler çocuklarına, 'Dönmenizi istiyoruz. Yaşamanızı istiyoruz' mesajı verdiler. Mektuba buradan ulaşabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı