Çocukları Fişlenen ve İfşa Edilen Aileler Diyarbakır'ı Terk Ediyor

Diyarbakır’da çocukların önce fişlenmesi sonra teşhir edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Diyarbakır Barosu’nun bugün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Çocukları polis tarafından fişlenen ve Milli Eğitim tarafından teşhir edilen aileler ise şehri terk etmeye başladı. 

Zaman gazetesinden İsmail Avcı'nın haberine göre, aileler çocuklarının isimlerinin önüne ‘tecavüze uğradı’, ‘taciz edildi’ gibi ibarelerin yazıldığı listelerin bir süredir elden ele dolaştığını belirterek, büyük bir tedirginlik yaşadıklarını söylüyorlar.

İsimlerinin yazılmasını istemeyen aileler, gizli kalması gereken bilgilerin bilinçli olarak ifşa edildiğini düşünüyor.

Çocuklarıyla ilgili bilgileri teşhir eden Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir şube müdürünün açığa alındığını belirten aileler, ancak çocukları fişleyen ve kanunlara göre açıkça suç işleyen polisin görevde olmasına tepki gösteriyor. 

Çocuklarının geleceğiyle oynandığını anlatan aileler, listelerinin sosyal medya hesaplarından da paylaşılmaya başlandığı bilgisini vererek şunları dile getirdiler:

“Büyük bir travma yaşıyoruz. Birkaç aile bir araya geldik ve ne yapılması gerektiğini konuştuk. Allah göstermesin intihar vakaları olabilir. Çünkü çocuklarımızın işlediği iddia edilen ya da maruz kaldığı suçun gizli kalması gerekiyordu. Biz bunları biliyorduk ama başka kimse bilmiyordu. Şimdi tüm okul hatta mahalle biliyor. Apartmana çıkamıyoruz. Diyarbakır’dan göçmeye karar verdik.”

Bazı ailelerin çocuklarını başka şehirde bulunan akrabalarının yanına gönderdiği öğrenildi. Bir aile ise şunları söyledi:

“Ortada bir infial var. Devlet bizi ve çocuklarımızı ayıplı duruma düşürdü. Çocuklarımızın onuruyla oynadı. Bizlerin, ailelerin haysiyetiyle oynadı. Hakkımızı koruması gereken emniyetin onurumuzla oynaması cezasız kalmamalı.”

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!