"Çocukları Devlete mi, Özele mi Verelim" Diye Endişeli Velilere Emrah Safa Gürkan'ın Yanıtı

Tarihçi ve yazar Emrah Safa Gürkan, çocukların devlet okulları yerine özel okula verilmesi ile ilgili kararsız kalan velilere seslendi: 'Pazar günü veli toplantısı yapan özel okula vermem!'

Yıllardır süren "Özel okul ve devlet okulu" karşılaştırması son zamanlarda ayyuka çıktı. Sosyal medyada konu tartışma gündemi oldu.

Çocuğunu anaokuluna yazdırmak isteyen bir ebeveyn hummalı çalışmasını ve girdiği stresi paylaşınca Emrah Safa Gürkan'dan yanıt geldi.

"Karşılaştığımız en büyük ücret peşin ödemede 1.045.000 TL yani 32.270$ dolar. (Yaz okulu dahil değil)" diyen ebeveyne, Gürkan "Bu kadar abartmayın" dedi.

"Bence bir çocuğun başına gelebilecek en kötü şey, endişeli veli görmek" diyen Gürkan'a bir kullanıcı "Sizin çocuklar hangi okulda?" diye sordu.

O tartışma👇🏻

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Gürkan, "Devlette. Lise sonrasını bilemiyorum ama benim Pazar günü veli toplantısı yapan özel okula verecek çocuğum yok" diye yazdı.

İşte o tweet... Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Her Sene Aynı Senaryo: Üniversite Sınavına Geç Kalanlar Tartışma Yarattı!
YKS 2024 TYT Yorumları Sosyal Medyayı Salladı! Öğrencilerden Kahkahaya Boğan X Paylaşımları
Yabancı Okullar Yüzde 100’den Fazla Zam Yaptı: Fiyatlar 1 Milyon Liraya Yaklaştı

Popüler İçerikler

Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Annesi Denizde Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti
5 Yaşındaki Çocuğa Taciz İddiası Kayseri'yi Karıştırdı: Valilik Çıkan Olaylar Sonrası Açıklama Yaptı
TRT'den Açıklama Geldi: "Gece 2'ye Kadar Pompa" Sözleri Canlı Yayında Soğuk Duş Etkisi Yaratmıştı!
YORUMLAR

Düşünsene çocuğun var, her masrafında bir vergi kesintisi var. bu vergi sana hiç olmazsa eğitim kalitesi olarak dönsün istiyorsun ama adresine imam hatip okulu düşüyor ve sen özel okul için ayrıca bütçe ayırıp onun da vergisini ödüyorsun. imkanı olan çocuğunu alsın götürsün kardeşim

10.06.2024

Her iki okul da kabile yasalarını referans alan bakanlığın müfredatını uyguluyor sonuçta. Önceleri özel okula giden öğrencilerin aileleri belirli bir çıtanın üstünde olurdu ama şimdi böyle bir durum var mı tartışma konusu. Veli ve öğrencilerin kendilerini parçaladığına değecek bir gelecek var mı ülkede? Yok. Kasmayın bu kadar.

10.06.2024

Özel yada değil eğitim sisteminin içini boşaltıp okulları sadece gün içinde çocukları bırakacak vestiyere dönüştürmek işlerine geliyor. O ara biraz beyin yıkasalar kardır tabii. Devletin çok övdüğünde her zaman bir bit yeniği vardır, mesele Avrupa istatistiklerinde eğitim kalite sıralamamızın gerilediği hiç söylenmez. Ayrıca Türkiye okul bırakmada Avrupa birincisi. Siz önce takipleri iyi yapın, okula başlamadığı tespit edilmediği için evlerde tutsak yaşayan çocuklar var bu ülkede.

TÜM YORUMLARI OKU (20)