Çocuklarda Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Daha çok yetişkinlerde görülen kalp hastalıkları ne yazık ki bebeklerde ve çocuklarda da görülebiliyor.  Çocukluk döneminde ortaya çıkan kalp sorunları doğuştan olabileceği gibi sonradan da gelişebiliyor. Çocuklarda morarma, hızlı soluk alıp verme, çarpıntı, ateş gibi çeşitli kalp hastalığı belirtileri gözlemediğinde bu işaretleri dikkate almak gerekiyor. Çünkü çocuklarda kalp hastalığı erken fark edilmediğinde daha ciddi problemlere neden olabiliyor. Peki, çocuklarda kalp hastalığı belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Çocuklarda görülen kalp hastalıkları 3 gruba ayrılmaktadır. Bunlar doğuştan oluşan (konjenital) kalp hastalıkları, kalp ritim bozuklukları (aritmi ya da disritmi) ve sonradan gelişen kalp sorunlarıdır. Doğan her bebeğin ortalama olarak birinde görülme ihtimali olan konjenital kalp rahatsızlığı, bazı genetik ve çevresel faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Yetişkinlerde bile son derece ağır ve ciddi belirtiler gösteren kalp hastalıklarının erken tanı ve tedavisi her yaştaki insan için hayat kurtarıcıdır. Şimdi, çocuklarda kalp hastalığı belirtileri nelerdir? Bu soruyu açıklayacağız. İşte kalp hastalığının çocuklarda görülen belirtileri…

Çocuklarda Görülen Kalp Hastalıkları

Çocukluk döneminde ortaya çıkan kalp hasatlıkların çoğu doğuştan itibaren oluşmaya başlar. Anne karnında gelişen kalp hastalıklarının nedenini vakaların büyük bir kısmında tespit etmesi zordur. Ancak kalıtsal sebepleri çevresel faktörler, annenin gebelikte alkol ya da ilaç kullanımı kalp hastalığına zemin hazırlayabilir. Bununla birlikte bazı genetik durumlar (Down Sendromu) organları etkileyebilir ve doğuştan kalp hastalığına neden olabilir. Çocuklarda sonradan kazanılan pek çok kalp hastalığı vardır. bunlar; Kalp iltihapları, kalp kaslarında aşırı büyüme, kalp romatizması, Kawasaki gibi çeşitli hastalıklardır.

Çocuklarda Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda kalp hastalıkları belirgin semptomlara neden olabileceği gibi bazen belirtiler yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebekler normalden daha hızlı nefes alabilir ve çoğu zaman nefes nefese bir görünüm sergilerler. Bu hızlı nefes alma taşipne olarak tanımlanır. Ancak kalp hastalıkları bebeğin ve çocuğun daha fazla enerji kullanmasına neden olabileceğinden yetersiz beslenme ve yetersiz kilo alımı gibi farklı belirtiler görülür. Bebeklerde ve çocuklarda kalp hastalıkları aynı belirtiler gösterir. İşte çocuklarda doğuştan ya da sonradan meydana gelen kalp hastalığı belirtileri;

• Nefes darlığı ya da ağrı nefes alma

• Hızlı soluk alma

• İştahsızlık

• Yorgunluk hissi

• Beslenme esnasında uykuya dalma ya da yemek yemeyecek kadar yorgun olmak

• Ayak bilekler, göz kapakları, bacaklar ya da karın şişmesi

• Karın ağrısı

Büyüme geriliği

Oyun sırasında sık sık dinlenme isteği

• Terleme

• Akciğer tıkanıklığı ya da öksürük

Çocuğunuzda bu belirtilerden bir ya da birkaçını gözlemlediğinizde çocuk kardiyolojisi bölümüne götürmeniz erken teşhis ve tedavi bakımından hayati önem taşımaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Çocuklarda Astım Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde Astım Nasıl Anlaşılır?
Çocuklarda İştahsızlık Nedenleri…
Çocuklarda Orta Kulak İltihabı Belirtileri ve Tedavisi…
Çocuklarda Karın Ağrısı Neden Olur? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?
Çocuklarda Böbrek Yetmezliği Belirtileri…
Çocuklarda Ağız Kokusu Nedenleri...

Popüler İçerikler

Erdoğan’ı Düşman Ülkelerin Cinlerinden Koruduğunu Söyleyen Üfürükçü Bir Ailenin Üç Kızını İstismar Etti
Başörtülüler Dövme Yaptıramaz mı? Amin Reis Gizem Yıldız'ın Dövme Hamlesi Sosyal Medyada Tartışma Yarattı!
Osman Gökçek’in Cumhuriyet Resepsiyonunda Giydiği Fiyatıyla Dudak Uçuklatan Ayakkabıları Gündem Oldu