Ebeveynler Dikkat! Çocuklar ve Koronavirüs Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çocuklarımızı ve kendimizi Koronavirüsten korumalıyız. Peki bu süreçte nelere dikkat etmeliyiz? Çocukları korkutmadan alınacak tedbirler nelerdir?

"Öncelikle bu süreçte çocuklarımıza nasıl yaklaşmalı, onlara Koronavirüsü nasıl anlatmalıyız?" diye merak ediyorsanız sizi böyle alalım...

Dikkat Etmemiz Gereken Bir Konu Daha Var: Çocuklara Koronavirüsü Nasıl Anlatmalıyız?

1. Ellerimizi en az 20 saniye yıkamalıyız.

Çocuklarımıza ellerini ve bileklerini sabunla en az 20 saniye yıkamalarını öğretmeliyiz. 20 saniye çocuklara uzun geleceği için, bunu bir oyun haline getirip, el yıkama şarkıları söyleyerek beraber yapabilirsiniz.

2. Yemeklerden önce mutlaka eller yıkanmalı.

Her yemekten önce ve sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiğini gün içerisinde çocuklarınıza sürekli söyleyin. Unutmayın çocuklar hatırlatmazsak bu tip şeyleri unutabiliyor.

3. Bol bol meyve tüketin.

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için mevsimindeki meyvelerden her gün yemeye özen gösterin. Çocuğunuza bu alışkanlığı vermek için beraber yiyebilirsiniz, şirin şekilli meyve tabakları hazırlayabilirsiniz. Bu dönemde, meyvelerin kabuğunu soyarak tüketmekte fayda var. Çocuğunuz meyve yemeyi sevmiyorsa eğer suyunu içebilir. Ancak, hatırlatmakta fayda var; meyve suyu ne yazık ki meyve kadar faydalı olmuyor.

4. Sağlıklı beslenin.

Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Güçlü bağışıklık için her gün taze meyve sebze tüketmekte fayda var. Salatalarınıza turp ve havuç rendeleyerek hem renkli bir görünüm yaratabilir hem de vitaminini arttırabilirsiniz.

5. Çocukları korkutmayın.

Çocukları, haberleri izleterek veya maskeli insanları göstererek korkutmayın. Unutmayın şimdi oluşacak bir travma ilerideki hayatını olumsuz etkileyebilir.

6. Hastaneye gitmeniz şart değilse gitmeyin.

Eğer çok gerekli bir durum yoksa hastaneye gitmeyin. Örneğin bir hastalık yok ama sadece kontrol için gidecekseniz iptal edin. Gitmeniz gereken bir durum olduğunda da; hastane içindeki olası mikroplardan kendinizi korumak için ağzınızı yüzünüzü iyice kapatın ve eve dönünce de hemen bir duş alın.

7. Çocuğunuz ateşlenirse bir uzmana gösterin.

Çocuğunuz ateşlenirse geç kalmadan bir doktora gösterin. Hastane dönüşü üstünü değişip ellerini, bileklerini ve yüzünü yıkamayı unutmayın.

8. Bol bol su tüketin.

Gün içinde bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Sadece su içerek bile boğazınızdaki mikroplardan kurtulabilirsiniz.

9. Eti ve yumurtayı iyi pişirin.

10. Bu süreçte kalabalık mekanlardan uzak durulması ve mümkün olduğunca evde kalınması gerektiğini uygun bir dille açıklayın.

Kapalı ve kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Gitmek zorundaysanız, dönüşte duş almayı ve kıyafetlerinizi yıkamayı unutmayın.

11. Havlularınızı bekletmeden sık sık yıkayın.

12. Yanınızda kolonya veya dezenfektan taşıyın.

Çocuğunuzun çantasında, kendi çantanızda ve varsa arabanızda mini boy kolonya ve el dezenfektanı bulundurun. Eczanelerde çocuklar için görsel olarak da cezbedici olan minik dezenfektanlar satılmakta.

13. Gereksiz maske takmayın.

Unutmayın maskeyi sadece hasta olanlar takmalı. Sağlıklı bireyler maske takarak korunmaktan ziyade kendilerine zarar verebilirler.

14. Çocuğunuz hastaysa evden çıkarmayın.

Eğer çocuğunuz öksürüp hapşuruyorsa hem kendi sağlığı hem de çevredekilerin sağlığı için çok gerekmedikçe evden çıkmayın.

15. Panik olmayın tedbirli olun.

Panik olmak kimseye fayda etmeyeceği gibi sizi sıkıntıya da sokacaktır. Siz önleminizi alın, temizliğinize dikkat edin ve sağlıklı beslenin. Panik olmayın, tedbirli olun.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı