Çocuklar İçin YouTube'da Ensest İlişki, Tecavüz, Pedofili Gibi Tehlikeli Konularla İlgili Yayın Yapan İğrenç Kanallar

Çocuklarımız büyük bir tuzağın içinde!

Gelişen teknolojiyle birlikte artık çocuklar bilgisayar, telefon ve tablet gibi iletişim araçlarına her geçen yıl daha da kolay ulaşıyor. Yıllar önce bu araçlara ulaşma yaşı ortalama 16-17 iken şimdilerde 4 yaşına kadar inmiş durumda.

Özellikle video izlemeyi hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline getiren bu çocuklar, internet üzerinden binlerce videoya istedikleri an hızlıca ulaşabiliyor.

Bu durum da haliyle insanı tedirgin ediyor çünkü birçok platformda bu içeriklerin çocuklar için uygun olup olmadığı pek fazla denetlenmiyor.

Örneğin YouTube gibi herkese açık bir platformda çocuklar, fazlasıyla sakıncalı ve olumsuz yönde etkilenecekleri videolarla sık sık karşılaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Twitter kullancısı Çağlar İnan, 9 yaşındaki kuzeninin YouTube'da izlediği videoları yayınlayınca durumun ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını görmüş olduk..

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kanallar, tecavüz, pedofili, ensest ilişki ve madde bağımlılığıyla ilgili konuları hikayeleştirerek yayınlar yapıyor.

Yayınlanan videoların izlenme sayısı da öyle yabana atılacak cinsten de değil. Endişe verici bir şekilde milyonlarca izlenmeleri ve beğenileri mevcut.

Çocuklar, bu yayınları izlemekle kalmayıp yorum yaparak kanal sahibiyle iletişime de geçebiliyor.

Kendi hayatlarından örnekler veren, kendisine yapılmasını isteyen, hikayeden hoşlandığını söyleyen ve bunu normalleştiren çocukların yorumları var. Bu yorumlar, insanın tüylerini adeta diken diken ediyor. Anlayacağınız henüz gelişim aşamasında olan çocuklarımız büyük bir tehlikenin içinde.

Küçük yaştaki bu kullanıcıları sanal alemden tamamen koparmayarak; şiddet, korkutucu öğeler, cinsellik, küfür, uygunsuz dil kullanımı, aşırı tüketime özendirme ve yanlış rol modeller içermeyen daha faydalı içeriklerle karşılaştırmalıyız.

Bu noktada da çocukların hem tehlikeli içeriklerden uzak kalmasını hem de eğitici ve eğlenceli videolarla vakitlerini daha değerli geçirmelerini sağlayan "Juvi" uygulaması ailelere fazlasıyla yardımcı olabilir.

Juvi’de bulunan tüm videolar çocuklarınız için izleniyor. Zararlı videoların asla bulunmadığı bu uygulamaya gözü kapalı güvenebilirsiniz.

Detaylar için: LİNK

"Juvi" hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz;

Çocuğunuzu YouTube’daki Zararlı Videolardan Koruyabiliyor musunuz? Hemen Juvi ile Tanışın!

Popüler İçerikler

Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
YORUMLAR
22.06.2020

sonda reklam çıkmasaydı iyiydi durumu suistimal etmişsiniz.

evet

Pasif Kullanıcı
22.06.2020

BU KANALLAR GÜYA KAPATILMIŞTI HEPSİ OLDUĞU GİBİ DURUYO SADECE ÜLKEDE ERİŞİMİ ENGELLENMİŞ VPN KULLNARAK GİREBİLİYOSUNUZ. ÜMMETİN LİDERİNİN EŞİNİN 50 BİN DOLARLIK ÇATASI HAKKINDAKİ HABERLER MAHKEME KARARIYLA ANINDA YAYINDAN KALDIRILIRKEN BÖYLE PİS BİR ŞEYE HALA MÜDAHELE EDİLMEMESİNE AÇIKÇASI BİRAZ ŞAŞIRDIM. SINIRLARI HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIRIYOLAR

Pasif Kullanıcı
22.06.2020

Youtube'a ait bir içeriği biz nasıl kaldıracaz gerizekalı

22.06.2020

Yapacağınız reklama sokayım.

TÜM YORUMLARI OKU (22)