Tasarım danışmanlığı firması Continuum‘un katkısıyla hazırlanan video, hayal gücünün fiziksel dünyayla iç içe olduğu bir gelecek sunuyor. Ebeveynliğin Geleceği adı verilen proje, dijital dünya ile iç içe yaşayan günümüz ergenleri ve gençlerinin 10 yıl sonra anne, baba olduklarında çocuklarıyla nasıl bir dünyada yaşayacaklarını hayal etmeyi amaçlıyor.
Projede hologramlarla etkileşimin ve yaratıcılığın gerçek hayata yansımasının gelecekteki önemi göz önünde bulunduruluyor. Boş bir zeminde hologramlarla oluşturulan şekillerin 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla gerçeğe dönüştürülmesi gelecekte günlük hayatımızın içine girmiş olacak. Belki de çocuklar hologramların her açıdan sınırsız dünyası dururken fiziksel oyuncakları yetersiz bulacaklar.
Günümüzde çocuklar arasında en popüler oyunlardan birinin, herhangi bir hikaye vermeden sınırsız ihtimaller sunan blok yerleştirme oyunu Minecraft olduğu düşünüldüğünde çocukların hologramların sınırsız dünyasını kolaylıkla benimseyeceği düşünülebilir. Sonuçta Minecraft’tan önce de ne işe yarayacağı tamamen çocukların hayal gücüne bağlı olan Lego‘lar vardı.
Bu gelecek tasvirinin, öğrenme sürecini bir bağlama yerleştirebildiğini böylece öğrenmenin çok daha kalıcı olacağını savunan Fisher-Price, bu sayede aile içi etkileşimin de artacağını düşünüyor. Herkesin önündeki ekrana baktığı günümüz dünyasının, herkesin çevresindeki hologramla etkileşime geçtiği daha aktif bir dünyaya dönüşeceği öngörülüyor.
Asosyal ve sadece hayal dünyasında yaşayan çocuklar yetişsin istiyorsak güzel tabi. Çocukların hayal dünyası zaten uçsuz bucaksız bunları hologramlarla destekleyip sadece sanal dünyaya bağlı bireyler yetiştirmek ne derece doğru?
Teknoloji çok faydalı ancak teknoloji içeren araç gereçlerle fazla ilgilenen çocuklar, sosyal hayattan daha fazla uzaklaşıyorlar. Ayrıca, bu hologramlar çocuğun hayal kurmasını engellerler. Bırakın da çocuklar kendi hayallerini, kendi hayal dünyalarında kursunlar.
'Teknoloji, insan ırkının sonunu getirecek.' Ben söyleyeyim de. Nasıl otomobiller üretildi at arabalarının sonu geldi ya, işte aynısı olacak.