Çocuklar Aptal Değil Biz Aptalız, Sistem Aptal!

Emin Çapa‘nın TEDX konuşması aslında çocukların aptal olmadığını onlara dayatılan eğitim sistemiyle alakalı sorunlar olduğunu çarpıcı rakamlar ve herkesin anlayacağı cinsten benzetmelerle anlatmış.

Videonun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Polisten Pedofili Operasyonu: Fotoğraf ve Video Yayınlayan 156 Kişi Gözaltına Alındı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
31.05.2016

Türkiyenin en büyük sorunu terör olarak görülüyor. Halbuki terörün en büyük nedenleri eğitimsizlik ve işsizlik. Ekonomik sorunları olmayan ülkelerde gençler teröre bel bağlamaz. Eğitimli olsalar savaşın kendilerine değil başkalarına yarar sağladığını bilirler. Ama halen teröre savaş ve barış ekseninde baktığımız sürece bi sonuca varamayacağız.

31.05.2016

Ülkenin sırtını dayadığı meslek grubu öğretmenler onlarda sadece kendi götünü kurtarma çabasında hepsi doğruyu biliyor ama bildikleri doğruyu yapmak yerine parasını verenlerin doğrularını öğretip birde "aslında doğru değil ama müfredat böyle" diye günah çıkarıyorlar. Sabah öğretip akşamda facebook dan öğrettikleri yanlışlara sitem ediyorlar.Mustafa Kemal "öğretmenler gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır" dediğinde hepsinin göğsü kabarıyor ama mevcut olan boktan nesili ben yetiştirdim diyen öğretmen görmedim henüz.Yazdıklarımdan gerçekten mesleğini yücelten başarılı öğretmenleri tenzih ederim malesef onlarda pek fazla değil.

01.06.2016

eee abicim sonuç ne sonuç .. kimsenin değiştirmek için kılını bile kıpırtdattığı yok ki .. madem herkes farkında bunun , konuşmalar . söyleşiler yapılıyor bir Allah'ın kuluda ellini taşın altına koyup bir şeyler yapsın bari .. en azından bir işe yarar .

01.06.2016

sonuç sonuç diye aval avall bakarak sonuç elde edilmez. en basitinden 4+4+4 saçmalığı için ne ses çıkardın ? Bilimsel eğitimin ve ilericiliğin önünü tıkayanlara devlet emanet ediyorsunuz sonra eee sonuç sonuç... Sonuç bu işte daha ne soruyorsun.

TÜM YORUMLARI OKU (24)