'Çocuklar Açlıktan Su İçiyor' Açıklamasına AK Partili Vekilden 'Abartı' Tepkisi

MEB’in bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Emine Gülizar Emecan, “Yoksul ailelerin çocukları aç kalıyor” derken CHP’li Turan Aydoğan da bir çocuğun “açlığını bastırmak için su içtiğini söylediğini” aktardı. AK Partili İbrahim Aydemir’den “Amma da abarttı” tepkisi geldi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 bütçesine ilişkin komisyon görüşmelerinde çocukların okula aç gittiği yönündeki konuşmalar dikkat çekti. MEB’in 2023 bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler önceki gün tamamlandı.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Bütçe görüşmelerinde sık sık öğrencilerin açlık yaşadığı konusu gündeme geldi. CHP’li Emine Gülizar Emecan, çocukların yoksullukla boğuştuğunu belirterek “7 milyon 662 bin çocuk maddi yoksulluk içerisinde ve dengeli beslenemiyor. Yoksul ailelerin çocukları aç kalıyor. Öğün başı 6-7 lirayla bu okullar bu çocukları nasıl besleyecek. Pansiyonlarda kalan, okullarda okuyan çocukları açlığa mahkûm ediyorsunuz” dedi.

"Su içiyoru da amma abarttı”

CHP’li Turan Aydoğan da çocukların açlık yaşadığını, bir çocuğun “Açken su içiyorum, karnım doysun, babam üzülmesin diye” dediğini aktardı. AK Partili İbrahim Aydemir ise “Su içiyoru da amma abarttı” yanıtını verdi. 

Öte yandan CHP, İYİ Parti ve HDP’nin öğrencilere bir öğüt ücretsiz yemek verilmesine ilişkin önergesi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Yemek Teklifi AK Parti ve MHP Oylarıyla Reddedildi

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR

"Camiye ayakkabılarıyla girip içki içtiler, yolda geçerken kızımı çevirip dövdüler torunumu tartakladılar kızımın üzerine işediler" gibi cümlelere abartı diyoruz yalan beyanlar olduğu için, bu halkın halini anlamanız için verilmiş bir örnek, kanlı canlı örnek a.k çocukları. Azıcık halden anlamanız bekleniyor ama insan değilsiniz ki. Hayvandan farkınız yok maymuna da o kadar para ver aynı şeyleri yapar. Empati yoksunu şerefsiz sürüsü.

05.11.2022

la olm bu ülkede kızlarından inançlarından dolayı taktıkları bir örtüyü çıkartmaları için üniversite önlerinde ikna odaları kuruldu, namaz kılan çocuklar bomba hazırlıyormuşcasına arkalarına gerilim müziği koyulup haber yapıldı. dolayısıyla camiiye ayakkabıyla girip içki içtiler dese bugünde inanılır. abartı bir tarafı yok. su içerek açlık bastırma hikayesine gelince bizi yöneten şahıslar aşağı yukarı bedava bir hayat yaşadıklarından halkı anlamaları mümkün değil. açıkçası bu sorunu çözmek için de mvekillerinin elinden tüm hakları alınıp maaşları taa öğretmen maaşlarına kadar çekilmeli

05.11.2022

ücretsiz yemek verilmesine ilişkin önergesi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi !!!

05.11.2022

Siz abartmayı Sandıkta göreceksiniz!!!

TÜM YORUMLARI OKU (22)