Çocuk Yaşta Ailesi Tarafından Zorla Evlendirildiğini Söyleyen Bir Twitter Kullanıcısına Gelen "Bugün de Utandık" Diyeceğiniz Yorumlar

Yorumları okuyunca insan çıldırır...

Ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde ne yazık ki kız çocuklarının hayalleri, yarınları zorla evlendirilerek yok ediliyor.

Daha küçücük bedenleriyle kendi rızalarının dışında üstlerine büyük sorumluluklar yükleniyor. Onlar daha çocukluklarını yaşayamadan çocuk yaşta anne ve eş oluyorlar.

Twitter kullanıcısı Defne de bu kız çocuklarından sadece biri. 15 yaşında zorla nişanlandırılmış ve 17 yaşında da evlendirilerek başkaları tarafından hayatının ne yönde ilerleyeceğine karar verilmiş.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Şimdi Defne, 32 yaşında "kendi iradesiyle" hayallerinin peşinden giden bir kadın. Onun bu başarısı, azmi hepimizi mutlu etti.

Tabii bu mutluluğa gölge düşürmek için çabalayan kötü zihniyetli insanlar da vardı.

@Abdurra89064979

Bu zihniyetin iyi yaptığı şeylerden biri insanların heveslerini kursaklarında bırakmak.

@Muratmrt56

15 yaşında bir çocuk nasıl itiraz edebilir? Kızlarını o yaşta evlendirmek isteyen ailelerin "tamam kızım, sen istemiyorsan evlenme" diyebileceğini mi düşünüyorsunuz?

@Muratmrt56

Şu zihniyetinizi alın ve gidin yahu!

Mesela böyle şeyler oluyor itiraz edildiğinde. Belki de bu en hafifi...

Evliliğin sadece cinsellikten ibaret olduğunu düşünen insanlar da vardı...

@GIRDAPJK1903

Tabii bunların yanında Defne'ye aynı kaderi paylaşan paylaşmayan birçok insandan destek de geldi.

@Doitnothing1

@lovelyxhnia

Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!

@rdntls

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
26.02.2020

1. Çocuk yaşta ZORLA evlendiriliyorlar ve evet ZORLA. Şiddetin tek sınırını silah olarak gören amip beyinliler anlamaz ama bir ÇOCUĞU maddi yönden kısıtlamak da, psikolojik ve fiziksel şiddet göstermek de onu ZORLAMAKTIR. Baba ya da anne "Seni evden atarız" dese nereye gidecek bu çocuk? Kimi var? Polisler yine ailesine teslim etmeyecek mi? Ya da dışarıda başına bir şey gelmeyecek mi? Baba ve anne "Namusumuzu iki paralık edecesin" gibi ucuz cümlelerle çocuğa psikolojik baskı yaptığında peki ne olacak? Hatırlatırım onlar daha ÇOCUK! Baba ve anne çocuğunu dövdüğünde, ona fiziksel olarak zarar verdiğinde ne yapacak bu çocuklar? Aileleri bile böyle yapıyorsa "Kimseye güvenemem" deyip kaderlerine razı olmayacaklar mı? Bunların hepsi ÇOCUKLARI ZORLAMAKTIR.

Pasif Kullanıcı
26.02.2020

2. Evlilik sadece cinsellikten ibaret olan bir şey değil. Evlendikleri andan itibaren bir aile hayatları olacak. Erken yaşta büyümeye, evlerinin kadınları, erkekleri olmaya zorlanacaklar. Bir ÇOCUK yine bir ÇOCUKLA evlendirilirse bu gelişimini tamamlamayan her iki çocuk için de büyük bir darbedir. Her ikisini de olumsuz etkiler. Daha kendileri büyümeden, onların sırtına bu denli büyük bir sorumluluk yüklemek hiç doğru bir davranış değil. Eğer bir çocuk, reşit olmuş ve kendisinden büyük biriyle evlendirilirse bu yine ÇOCUĞU olumsuz etkileyecektir. Çünkü ÇOCUK karşısındakinin hem cinsel, hem psikolojik, hem de maddi olarak yönetimi altına girecektir. Maddi geliri olmayan, daha kendisini ve cinselliğini bile yeni tanımaya ve keşfetmeye çalışan birisini kendisinden yaşça büyük bir yetişkinin kontrolü altına vermek ona yapılabilecek en büyük kötülüklerdendir.

26.02.2020

evlenmekle sevişmeyi ortak noktada gören bi sığ vardı orda. bir kere dahi sevişmek istemediğin birinin seni her gün sikmesini ister misin koçum.

Ergen yaşta sevişmeye evet, evlenmeye hayır. Aynen de böyle düşünüyorum. "Yeaa o da yanlış haklısınız" diye size yaranmaya çalışamıycam amk yobazları.

TÜM YORUMLARI OKU (12)