Çocuk Tacirleri Tarafından Kaçırıldıktan Sonra Aslanlar Tarafından Kurtarılan 12 Yaşındaki Kızın Hikayesi

Etiyopyalı çocuk tacirleri, aslanlar ve cesur bir genç kızın inanılmaz hikayesi...

2005 yılının Haziran ayının başlarında bir grup Etiyopyalı, 12 yaşındaki bir kızı kaçırdı ve bir hafta boyunca rehin aldı.

Bu tür durumlar Etiyopya'da oldukça sık görülüyor. Çocuklarını bir daha asla göremeyecek olan ebeveynler için ise korkunç bir durum. 'Bebek hırsızları' olarak bilinen bu fırsatçı insanlar, çocukları kaçırıp kâr amacıyla satan organize suç çeteleri olarak biliniyor. Bu kişiler evsiz kadınları, uyuşturucu kullananları ve ebeveynleri  resmen tuzaklarına düşürüyorlar. Önce çocukların annelerini takip ediyorlar, zamanla arkadaş olup onların güvenini kazanmak için çocuklarına ilgi göstermeye hatta oyun oynamaya çalışıyorlar. Hatta bazen çocuğu çalmadan önce anneyi direkt uyuşturuyorlar. Satıldıktan sonra ise çocuklar seks köleliği, yasadışı “evlatlık verme”, çocuk yaşta evlilik gibi bir çok şeye zorlanıyor. 12 yaşındaki Etiyopyalı kızın gerçek hikayesi ise, okuldan eve dönerken korkunç bir şekilde başladı maalesef..

Çocuğu sokaktayken resmen kaptılar...

(Kendisi şu anda genç bir kız olan çocuğun gerçek adı kullanılmayacaktır. Ona Kia diyeceğiz.)

Okuldan eve dönerken, yedi tane adam Kia'ya yaklaştı ve onu biranda kaçırdı. Kaçırıldıktan sonraki o ilk hafta hakkında pek bir şey bilinmiyor aslında. Bilinen tek şey, sürekli dövüldüğü ve onu kaçıran kişilerden birinin onunla evlenmeyi planladığı. 2005’ te NBC yayınlanan bir habere göre: Birleşmiş Milletler, Etiyopya'daki evliliklerin yüzde 70'inden fazlasının, ülkede yaşayan 71 milyon insanının büyük bir kısmının yaşadığı kırsal alanlarda uygulanan kaçırma sonrası olduğu tahmin ediyor.

UNICEF de, Etiyopya'nın 15 milyon çocuk geline ev sahipliği yaptığını açıkladı. Kia gibi milyonlarca genç kız aynı şeyleri yaşıyor. Defalarca dövülüp tecavüze uğruyorlar, sonrasında da yaşlı erkeklerle istemedikleri evliliklere zorlanıyorlar.

7 gün boyunca ortadan kaybolan Kia'yı bulunma ihtimali neredeyse imkansızdı.

Şuana kadar yaşanan tüm çocuk gelin vakaları onun da kölelik, dayak, tecavüz ve istemediği halde gebe kalması gibi durumlara maruz kalacağına bir işaretti. Yine de ne polis ne de ailesi hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmadı. Polis ipuçları toplayarak en sonunda, kızın imdadına koştu. Ama maalesef kızı kaçıranlar kolay kolay pes etmedi. Kız zaten ellerindeydi ve bir hafta boyunca polisi ve yetkili herkesi alt ederek kızı saklamayı başarmışlardı. Sonrasında ne mi oldu?

Aslanlar kızın resmen başını beklemiş!

Polis, kızı kaçıran kişilerin konum bilgilerine ulaştı. Geldiklerinde gördükleri karşısında şok oldular: ağlayan küçük kızın yanında üç tane aslan vardı... Kızı kaçıranlarsa ortadan kaybolmuştu. Tanık ifadelerine ve kızın kendi ifadesine dayanarak, aslanlar adamların kızı dövdüğünü fark etmiş ve hemen onu kurtarmaya gelmişlerdi. Adamları kovalamış ve polis gelene kadar kızın yanından ayrılmamışlardı. Aslanlar kıza hiç bir şekilde zarar

vermemişlerdi. Yetkililer ve polis gelir gelmez de ormana geri kaçmışlardı. Soruşturmaya katılan bir memur Wondimu Wedajo şunları söylüyor:

Aslanlar, Kia’yı bulana kadar resmen başında nöbet tutmuşlar ve onu bize teslim edip ormana geri kaçtılar. Genelde aslanların insanlara saldıracağı düşünüldüğü için bunun resmen bir mucize olduğunu düşünüyoruz.

Aslanların bu davranışına herkes çok şaşırtmıştı ama bazı vahşi yaşam uzmanları, aslanların kızı yemeyi planladığı için başında beklediklerini düşünüyor.

Bazı uzmanlar ise, aslanların kızın ağlamalarını yavru bir aslanın miyavlaması ile ilişkilendirdiğini iddia ediyor. Aslanların biyolojik içgüdüleri çocuğu kurtarmak için devreye girdiğini düşünüyorlar. Etiyopya'da ve hatta tüm dünyada, bu hikaye oldukça ses getirdi. Nedeni ne olursa olsun, aslanlar kızı tacizci kaçıranların elinden kurtarmıştı. Kız aslanlar sayesinde yaşıyordu! Kızı kaçıranlara gelince ise, polis uzun bir süre onların peşini bırakmadı ve  dördünü yakaladı. Üç tanesi ise maalesef hala serbest.

Kia ailesine yeniden kavuştu.

Kia’yı bulan polis, Kia’nın bulunduğu an şokta ve travma halinde olduğunu bildirdi. Ama sonunda Kia, anne babası ve üç kardeşine sağ salim tekrardan kavuştu. Doktorlar, adamların Kia’ya uyguladığı şiddet sebebiyle vücudunda oluşan kesik ve morlukları uzun bir süre tedavi ettiler.

Kia gibi travmalar yaşayan kişiler, psikolojik ve duygusal açıdan mutlaka yıllarca terapi görmelidirler.

Çocuk yaşta evlilik Etiyopya'ya özgü bir durum değil aslında. Bu küresel bir sorun. Hindistan’da, özellikle de kırsal alanlarda çocuk gelin maalesef oldukça fazla. Tahirih Adalet Merkezi, 2000 ile 2015 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde 200.000 çocuk evliliğinin olduğuna dair bir rapor yayınladı. ABD eyaletlerinin çoğunda, çocuk evlilikleri belirli koşullar altında yasal. Bazı eyaletlerde ise asgari yaş sınırı bile yok. UNICEF'e göre her gün 39.000 kız çocuğu zorla evlendiriliyor. Çocuk gelinler maalesef şiddete ve tecavüze maruz kalıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü Aile, Kadın ve Çocuk Sağlığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Flavia Bustreo ise, 

‘’Hamilelik ve doğum komplikasyonları, 15-19 yaş arası genç kadınlarda oldukça fazla görülen bir ölüm nedenidir. Geç evlenen ve hamileliği ergenlik çağından sonra olan genç kızlar çok daha sağlıklı olurlar. Eğitimlerini tamamlama ve hem aileleri hem de kendileri için daha iyi bir hayat kurma şansları vardır.'' diyor. 

Hepimiz bir olmalı ve çocuk yaşta evliliklerinin önüne geçilmeliyiz!

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
27.06.2021

Allahın cezaları çekemediniz şu pis ellerinizi çocuklardan Yaa kurban olurum ben o aslanlara iyi insanları anlar onlar vermişler çocuğu hemen polislere

28.06.2021

Aslanların adamları mideye indirip kızın yanında nöbet tutmaları daha iyi olurdu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ